Clinică de ginecologie de 1 milion de euro

Patru medici clujeni au deschis recent o nou clinică de obstretică şi ginecologie, situată pe Calea Turzii. Clinica Novogyn oferă servicii medicale diferite, de la consultaţii, ecografie şi monitorizare a sarcinii până la asistenţă la naştere, de la intervenţii chirurgicale minim invazive (histeroscopie, laparoscopie) până la intervenţii chirurgicale radicale.

Cel care s-a ocupat de proiect de la început, medicul primar în obstretică-ginecologie, Mihăilă Sbîrciu, recunoaşte că a realiza o asemenea investiţie presupune multă muncă. „Nu e uşor, când am pornit nu mi-am imaginat că va fi aşa de greu. Trebuie să găseşti locul, să faci lucrarea propriu-zisă, nu prea sunt arhitecţi care să fi construit în ultima vreme în domeniu, dar am lucrat cu cineva căruia i-a plăcut ideea, s-a documentat, s-au respectat normele europene de spaţiu, de circuite, inclusiv în construcţie, planşeele de exemplu sunt de 25 cm, aşa e norma europeană. Am vrut să luăm un manager de proiect, dar nu am găsit pe cineva de care să fim mulţumiţi, aşa că m-am ocupat eu. Investiţia s-a ridicat la circa 1 milion de euro, jumătate din împrumut bancar. Construcţia a fost cea mai mare parte din investiţie, avem 1.100 metri pătraţi, în total avem 26 de paturi şi în ambulatoriu 4 camere”, spune medicul clujean.

Clinica are dotări de ultimă generaţie, aparatură adusă din import. „Avem aparatură de ultimă oră, adusă din import. Iar ceea ce am dorit, şi am şi reuşit, a fost să avem aici o altă atmosferă. Saloanele pentru lăuze oferă condiţii de hotel, nu de spital. Naşterea e o stare fiziologică şi e bine ca femeia să se simtă ca acasă, ca într-o mică vacanţă, să nu fie stresul de spital”, adaugă acesta.

Clinica are în total 25 de angajaţi, din care patru medici principali, profesorul Dan Mihu şi doctorii Mihăilă Sbîrciu, Răzvan Ciortea şi Mihaela Oancea. „A fost destul de greu cu personalul, dat fiind criza prin care trece sistemul de stat. Avem şi angajate tinere, dar mai mult angajaţi cu experienţă, pentru că aşa e domeniul, ai nevoie de exemplu de moaşe cu experienţă. Noi avem trei asemenea moaşe. Eu am lucrat 30 de ani în sistemul de stat, la Clinica Stanca, acolo unde mai continuă şi colegii mei, şi am vrut să încerc şi un proiect privat”, explică medicul Mihăilă Sbîrciu.

Deşi s-a deschis recent, la clinică vin deja destul de mulţi pacienţi. „Vin pacienţii, după-masă e chiar aglomerat. Sunt cei care vin la doctorii noştri cu experienţă, dar am avut surprinzător de multe intervenţii ginecologice, un segment la care nu ne aşteptam să fim atât de solicitaţi. Ca preţuri de ambulator sunt cele similare cu alte cabinete, unele chiar mai mici. Cele de intervenţii şi de obstetrică nu sunt preţuri mari, sunt cele sub care nu poţi coborî dacă nu eşti în relaţie cu CAS. O naştere normală, vaginală, costă 4.500 de lei. Include naşterea propriu-zisă şi cazarea încă două zile. Şi deja în ultimele săptămâni s-au născut la noi cinci bebeluşi”, mai spune medicul Sbîrciu.

Un consult la această clinică costă 90 de lei, iar echipa medicală oferă asistenţă medicală de urgenţă 24 de ore din 24.
Alături de Hypocrate și Gynia, Clinica Novogyn este a treia clinica privatî de ginecologie din Cluj, dar cea mai recent deschisă dintre ele.

Foto Dan Bodea

Postaţi un comentariu