Chinezii iau cu asalt Clujul

O delegaţie de 64 de oficiali chinezi şi oameni de afaceri din provincia Shandong, condusă de vice-guvernatorul Xia Geng vor fi prezenţi, joi, la Cluj-Napoca la Forumul Economic Cluj-Shandong.

Chinezii vor participa la o întâlnire cu prefectul Gheorghe Vuşcan, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, primarii de municipii din judeţul Cluj, conducerile Tetarom şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

„E o delegaţie impresionantă, foarte mare într-adevăr. Noi ne-am pregătit şi, după discuţiile de la prefectură, îi vom duce în vizită în toate parcurile noastre Tetarom I, II şi III. Sunt mulţi oameni de afaceri în delegaţie, de la firme de construcţie, la cei interesaţi de energiile regenerabile, sunt cei de la Haier, cea mai mare companie chineză de electrocasnice, dar şi alţi delegaţi oficiali importanţi. Şi sperăm ca această vizită să fie de bun augur. După-masă ne vom reîntâlni pentru discuţii la forumul economic”, a precizat directorul general Tetarom, Viorel Găvrea.

Din delegaţia chineză fac parte reprezentanţii a 46 de firme din diferite domenii precum: construcţii, construcţii de maşini şi utilaje, industrie grea, robotică şi automatizări, aparate electrice, agricultură ecologică, industrie energetică, energii alternative, infrastructură de transport.

Forumul economic începe la ora 15.30, la Grand Hotel Italia. Pe lângă membrii delegaţiei chineze, la Forumul Economic Cluj-Shandong mai sunt invitaţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, ai primăriilor de municipii din judeţul Cluj, precum şi oameni de afaceri români. În cadrul forumului vor avea loc expuneri pe teme economice, după care va avea loc ceremonia de semnare a unor memorandum-uri de înţelegere între Consiliul Judeţean Cluj şi Departamentul de Comerţ din provincia Shandong; Camera de Comerţ şi Industrie Cluj şi Camera de Comerţ a provinciei Shandong; companiile Inspur şi Brinel; compania Inspur şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; grupul Tian Zuan şi S.C. ACI Cluj. Este pentru a treia oară când o delegaţie din provincia chineză Shandong vizitează judeţul Cluj.

Postaţi un comentariu