BT acordă IMM-urilor credite cu dobândă redusă, în cadrul programului JEREMIE

Banca Transilvania / Foto: Dan Bodea

Banca Transilvania anunţă că va beneficia din partea Fondului European de Investiţii (FEI) de o suplimentare de 13 milioane de euro în cadrul programului JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), ca urmare a acordului dintre cele două părţi. IMM-urile beneficiază astfel prin BT de finanţări suplimentare în valoare totală de 26 milioane euro, destinate investiţiilor şi capitalului de lucru, credite cu o dobândă şi comisioane reduse la jumătate faţă de nivelul pieţei, respectiv cerinţa de a avea garanţii pentru doar 70% din valoarea împrumutului.

Programul este destinat IMM-urilor cu până la 250 de angajaţi, cu o cifră de afaceri de până la 50 milioane euro sau celor care au active de până la 43 milioane euro.

Banca Transilvania a beneficiat anul trecut de 15 milioane euro în cadrul iniţiativei JEREMIE, BT dublând fondurile puse la dispoziţia întreprinzătorilor eligiblili. Programul s-a bucurat de succes, suma fiind folosită integral, prin acordarea de credite în valoare de 30 milioane euro. Aproape 80% din această sumă a fost destinată proiectelor de investiţii, iar aproximativ 20%, capitalului de lucru şi extinderii afacerilor. Aproape 200 de IMM-uri, clienţi ai Băncii Transilvania, au beneficiat până acum de aceste împrumuturi. Valoarea medie a creditelor acordate de BT întreprinderilor mici şi mijlocii este de aproximativ 170.000 euro.

Postaţi un comentariu