Angajaţii Bosch sărbătoresc Ziua Internațională a Diversității

Bosch a lansat astăzi  Ziua Internațională a Diversității, sărbătorind varietatea angajaților săi aflați în toate locațiile companiei din lume.

“Diferitele moduri de gândire și gama largă de perspective reprezintă un atu pentru compania noastră. Ele ne permit să producem rezultate mai bune pentru clienții noștri și sunt fundamentul succesului nostru în afaceri”, a spus Christoph Kübel, membru al consiliului de administrație și director de relații industriale în cadrul Robert Bosch GmbH. În același timp, acesta a afirmat că o apreciere a diversității promovează un mediu de lucru bazat pe înțelegere reciprocă și pe deschidere.

Diversitatea Bosch în România

Media de vârstă a angajaților din România este de 32 de ani, în firmă lucrând persoane cu vârste cuprinse între 19 și 63 de ani. De asemenea, în jur de 39 la sută dintre angajați sunt femei și 61 de procente bărbați. Mai mult, în România, 29 la sută din pozițiile de top management Bosch sunt ocupate de femei. În jur de 2 procente dintre angajații din România sunt expați din țări precum Germania, Franța, India sau Turcia.

În jur de un procent dintre angajații Bosch din România sunt detașați în alte locații ale companiei din lume – majoritatea în Germania și Ungaria, dar și în China sau Anglia. Experiența internațională a expaților din România, experiența internațională a angajaților români care lucrează în alte locații Bosch din lume, multitudinea naționalităților angajaților Bosch, activitatea care presupune conlucrarea în echipe mixte internaționale sunt doar câteva exemple ale diversității în cadrul companiei.

Mediul de afaceri de succes cu echipe mixte

Echipele mixte ajută compania Bosch să îndeplinească o serie de nevoi ale clienților, găsind cele mai bune soluții și produse posibile. Datorită experienței angajaților săi și a gândirii laterale creative a acestora, Bosch depune mii de brevete în fiecare an. În 2013, cifra a fost de 5.000 (circa 20 de brevete depuse în fiecare zi lucrătoare). “Nu poate fi impusă o abordare de succes a diversității”, a declarat Heidi Stock, responsabilul cu gestionarea diversității la nivel global în cadrul Bosch. “Acesta este motivul pentru care le oferim angajaților noștri multe posibilități de a experimenta diversitatea în mod regulat în munca lor de zi cu zi”, a continuat acesta.

Echipele formate din membrii de vârste diferite sunt frecvente la Bosch. Chiar și după pensionare, aproximativ 1.600 de foști angajați Bosch din întreaga lume contribuie cu experiența lor în calitate de experți seniori.

Culturi de lucru diverse

În prezent, aproximativ 6.000 de angajați Bosch lucrează în afara țării lor de origine. Schimbul de cunoștințe permite angajaților să obțină noi competențe, precum și experiență interculturală. Mai mult, standardul Bosch presupune ca angajații care aspiră la o funcție de conducere să capete experiență internațională lucrând cel puțin 6 luni într-o locație Bosch din altă țară. 

Postaţi un comentariu