Andreea Paul: „Creşterea economică de 2% din 2013 este firavă”

Andreea Paul/ Sursa foto: rnews.ro

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (PDL), Andreea Paul Vass, desemnată recent pentru portofoliul Economiei în guvernul din umbră al democrat-liberalilor, a făcut, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, o radiografie a execuţiei bugetare pe primele opt luni ale acestui an.

Ea a spus că România are o creştere economică firavă, de până în 2%, dar nu are drumuri, şcoli şi spitale mai bune. deşi în schimb populaţia plăteşte taxe noi şi impozite majorate, pentru că ‘trântorii USL muncesc din greu la fabrica de taxe şi impozite pentru a-şi susţine propria mafie şi incompetenţa’.

Parlamentarul democrat-liberal a subliniat că modul în care USL a cheltuit banii publici în primele opt luni ale anului este un ‘semnal de alarmă în privinţa ineficienţei USL în gestionarea problemelor românilor şi a treburilor statului.
„Deficitul bugetar a crescut, în timp ce cheltuielile cu investiţile, sumele primite de la Uniunea Europeană şi veniturile obţinute din impozitul pe profit scad (…) Guvernul USL a creat în primele opt luni din 2013 un deficit de 8 miliarde de lei, adică luna şi miliardul de lei datorie în plus. La un calcul simplu, sunt cam 215 milioane de euro pe lună sau 2, 6 miliarde de euro pe an”, a susţinut deputatul PDL.

Potrivit acesteia, cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu 13%, iar în paralel cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu 15%.

„Un buget care pune accentul pe cheltuielile aparatului birocratic în detrimentul investiţiilor nu duce la creştere economică sustenabilă, pe termen lung, nu duce la crearea de locuri de muncă, ci la sufocarea afacerilor şi la sărăcirea românilor”, a declarat lidera organizaţiei de femei a PDL.

Ea a evidenţiat şi că veniturile obţinute din impozitul pe profit s-au diminuat cu aproape 1% în primele opt luni din 2013, iar fondurile europene accesate nu sunt pe măsura promisiunilor guvernării USL. ‘România are în 2013 un număr de 40.000 de şomeri în plus şi zeci de mii de firme în insolvenţă. USL este boală lungă şi moarte sigură’, a concluzionat Andreea Paul Vass.

Postaţi un comentariu