Ziua Porților Deschise pentru micii spectatori, la Opera din Cluj

Foto: Nicu Cherciu

În acest sfârșit de săptămână, Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide porțile în fața copiilor pentru a le oferi ocazia de a descoperi câteva dintre misterele din spatele cortinei alături de personajele spectacolului ”Peter Pan”.

Astfel, spectatorii dornici de o experiență aparte sunt așteptați în grupuri organizate, alături de profesori sau părinți, să surprindă toate etapele de producție ale unui spectacol. Rolurile principale le revin chiar celor mici, care „vor escalada, cerceta și parcurge labirinturile nemaivăzute ale vechii clădiri a Operei Române din Cluj”. Vizita se va desfășura în compania personaje din spectacolul ”Peter Pan”, câștigătorul premiului pentru Cel mai bun spectacol pentru copii din Stagiunea 2015-2016, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale de la Iași, ediția 2015.

Porțile vor fi deschise sâmbătă, 23 ianuarie, între orele 11.00-12.00, cu șansa de a vedea :

• Soliștii în cabinele lor de pregătire muzicală, înainte de începerea unei repetiții generale
• Cabina de make-up, unde artiștii vor fi transformați în personaje de poveste de nerecunoscut
• Garderobele de unde vin costumele de scenă
• Scena mare unde mașiniștii, nevăzuți magicieni ai scenei, vor efectua câteva manevre de schimbare a decorului, explicate copiilor

Începând cu ora 12.00, se dă startul repetiției generale ”Peter Pan” în avanpremieră, în fața micilor spectatori. Aici toate personajele prind viață în prezența echipei tehnice, a dirijorului și a regizorului, care vor construi spectacolul pas cu pas, într-un zbor imaginar în Țara de Nicăieri.

Potrivit comunicatului transmis presei, Ziua Porților Deschise face parte dintr-un proiect mai amplu de ieșire în întâmpinarea spectatorilor, prin care Opera Națională Română din Cluj-Napoca își dorește să le ofere tinerilor spectatori ocazia de a fi martori la o parte din etapele de realizare a unui spectacol.

Postaţi un comentariu