Violonista Sarah Chang va concerta în aprilie la Cluj

Foto: www.enkr.blouinartinfo.com

Violonista Sarah Chang revine în fața publicului din România, în aprilie, cu două concerte susținute la Cluj și București. Astfel, Sarah Chang va concerta vineri, 15 aprilie, la Opera Română Cluj-Napoca și sâmbătă, 16 aprilie, la Sala Palatului din București, de la ora 19.30. Artista va interpreta concertul no 1 în G minor, de Max Bruch, dintr-un repertoriu pe care l-a învățat în copilărie, la vârsta de 5 ani, pentru audițiile la prestigioasa Școală Julliard din New York.

Potrivit site-ului eventim.ro, de unde pot fi achiziționate biletele, Sarah Chang a debutat la 8 ani cu Filarmonica din New York fără repetiții și un an mai târziu a devenit cea mai tânără violonistă din istorie care a înregistrat un album. Celebrul dirijor și violonist Yehudi Menuhin a declarat că Sarah Chang este „violonista ideală, cea mai minunată, perfectă, pe care a auzit-o vreodată ”.

„Parcursul copilului-minune a fost numai ascendent. Sarah Chang, care abia a împlinit 35 de ani, are o carieră de 27 de ani, mii de concerte cu cele mai mari orchestre ale lumii și cu cei mai mari dirijori, deține cele mai prestigioase premii și este adorată de public. Energia și precizia cu care dansează printre note, trăirile autentice, eleganța și magnetismul unic cu care stăpânește scena și publicul o situează pe Sarah Chang în topul celor mai mari violoniști ai lumii. Sarah Chang va concerta în aprilie pentru a cincea oară în România, dar pentru prima dată Bruch, un compozitor care i-a marcat existența. Înregistrările sale cu Bruch au fost votate de Revista Gramophone ca fiind între primele 250 din toate timpurile. Sarah Chang a fost oaspetele Festivalului Enescu în 2001, 2003 și 2015. Sarah Chang cântă pe o vioară Guarneri del Gesu fabricată în 1717”, se mai precizează pe site-ul Eventim.ro.

În funcție de categoria locurilor, biletele costă între 100 și 250 lei.

Postaţi un comentariu