Premieră: UNTOLD Festival a fost desemnat Best Major Festival la European Festival Awards

Foto: Dan Bodea

UNTOLD Festival a fost desemnat Best Major Festival in Europe la ediția a șaptea a galei European Festival Awards, eveniment care s-a desfășurat miercuri, 13 ianuarie, în Groningen, Olanda. Prezenți în Olanda pentru a-și ridica premiul au fost Bogdan Buta, director general al Festivalului Untold, Constantin Covaliu, Project Manager și Adrian Chereji, Marketing&Communication manager în cadrul aceluiași festival. Festivalul UNTOLD a intrat în competiție cu cele mai mari evenimente de acest gen din Europa, fiind singurul festival din România care a câștigat până în prezent acest trofeu. Anii trecuți, premiul Best Major Festival a fost câștigat de două ori de Festivalul Sziget din Ungaria, de Exit Festival din Serbia, de Tomorrowland din Belgia și de două ori de Open’er Festival din Polonia.

Foto Facebook/Bogdan Buta

Foto Facebook/Bogdan Buta

Astfel, succesul primei ediții a festivalului organizat la Cluj în anul Capitalei Europene a Tineretului, în perioada 30 iulie-2 august, i-a adus festivalului UNTOLD și organizatorilor unul dintre cele mai dorite premii din competiție care nu a mai fost câștigat până acum de niciun festival din România. UNTOLD Festival a concurat împotriva unor festivaluri precum Deichbrand Festival (Germania), Dour Festival (Belgia), Exit Festival (Serbia), Graspop Metal Meeting (Belgia), Mysteryland (Olanda), Pinkpop (Olanda), Rock Werchter (Belgia), Sziget Festival (Ungaria), Tomorrowland (Belgia).

Ediția din acest an a competiției European Festival Awards a strâns voturile a peste 800.000 de persoane din 50 de țări care și-au votat favoriții în diferite categorii: Best Major, Medium, Small, New și Indoor Festivals, precum și Line-Up Of The Year, Headliner Of The Year, Best Newcomer și Anthem Of The Year. Un juriu format din specialiști ai industriei muzicale a decis câștigătorul fiecărei categorii din propunerile făcute de public.

Câștigătorii ediției din acest an a European Festival Awards:

Best Major Festival – Untold Festival
Best Medium Sized Festival: Telekom Volt Festival (Ungaria)
Newcomer of the year: Hozier
Best Line Up: Sziget (Ungaria)
Lifetime Achievement Award: Jean-Louis Brossard și Béatrice Macé
Best Headline Performance: The Prodigy
Promoter of the Year: Hörstmann Unternehmensgruppe
Best Small Festival: Happiness Festival (Germania)
Artists’ Favourite Festival> Rock Werchter (Belgia)
Yes Group Health & Safety Innovation Award: Das Fest
Anthem of the Year: Lean On de Major Lazer
Green Operations Award:Tollwood Festival (Germania)
Agent of the Year:Emma Banks
Best Indoor Festival: Les Transardentes (Belgia)
Best New Festival:Lollapalooza Berlin
The coveted award for Excellence & Passion: Chris Kemp

Steve Jenner, Co-fondator și director al evenimentului a comentat: “2015 a fost un an extraordinar pentru piața festivalurilor din Europa, evidențiată prin diversitatea și succesul evenimentelor care au intrat pe piață, de la evenimente restrânse precum Amsterdam Woods, la evenimente uriașe cum a fost  Lollapalooza Berlin. Voturile publicului arată că pasiunea pentru festivaluri nu a fost niciodată mai mare și evenimentele care au intrat pe lista scurtă reprezintă un peisaj festivalier excepțional de colorat, creativ și vibrant de care orice european ar trebui să fie mândru”.

Festivalul UNTOLD a mai fost nominalizat și la categoria Best New Festival, alături de Electric Castle la categoria Best Medium-Sized Festival, de Jazz in the Park și Festivalul Plai la secțiunea Best Small Festival și de TIMAF la Best Indoor Festival.

Postaţi un comentariu