Trei zile de concerte, filme și ateliere, la Colours of Cluj. Vezi programul evenimentelor

Zeci de activități îi așteaptă pe cei care vor participa în acest week-end la a treia ediție a festivalului Colours of Cluj (14-16 august). Printre propunerile din acest an se numără concerte, proiecții de film și proiecții-eveniment, dans, activități pentru copii și artă participativă în forma unor instalații multimedia. Principalele locuri de desfășurare a evenimentelor vor fi Depozitul de Filme (Str. Septimiu Muresan 31 – 35, fostul Maiakovski) și Plaja Grigorescu.

Concerte

Vor susține concerte Petra Simone & The Brothers from Cluj (vineri, 21:00, Depozitul de Filme), Ada Milea, alături de Anca Hanu și Cristi Rigman (sâmbătă, ora 21:30, pe plaja Grigorescu), Autumn Hotel și NoPaMe (duminică, orele 19:30 și respective 20:50, la Depozitul de Filme).

Filme
Un eveniment special va fi proiecția filmului clasic Vampyr, din 1932. Un film-fenomen, controversat la momentul apariției sale, Vampyr a devenit unul din acele filme redescoperite de fiecare generație; o peliculă de atmosferă, producția urmărește drumul tânărului Allan Grey în domeniul studiilor despre vampiri, până în punctul în care granița dintre real și imaginar începe să dispară. La Colours of Cluj, în premieră, proiecția va fi acompaniată de muzică live special compusă de colectivul ABATOR Industries.

Filmul și muzica se vor îmbina și în cadrul altor proiecții. PULP, celebra trupa care a lansat în anii ’90 hituri precum „Common People” sau „Disco 2000” este subiectul unui film documentar foarte apreciat la nivel internațional, despre revenirea trupei în fața fanilor la 25 de ani de la succesul inițial. În imagini exclusive, trupa își împărtășește viziunea despre muzică, dragoste, faimă– și întreținerea mașinilor – vineri, ora 22:00, la Depozitul de Filme. „The Stone Roses: Made of Stone” e un alt documentar muzical de neratat: de această dată, filmul urmărește reuniunea legendarei trupe britanice „The Stone Roses” – sâmbătă, ora 22:15, Depozitul de Filme.

xenia

Premiat cu „Un certain regard” la Cannes, filmul „Xenia” (vineri, ora 21:45, plaja Grigorescu) e odiseea a doi adolescenți care pleacă în căutarea tatălui lor grec, după decesul mamei de origine albaneză, iar în „La Isla Minima” cel căutat este un criminal în serie, care are pe urme doi polițiști cu idei complet diferite despre cum ar trebui să arate o investigație (sâmbătă, 22:30, plaja Grigorescu).

Nu vor lipsi nici filmele românești, reprezentate de „Aici… adică acolo”, emoționanta poveste a două adolescente din Maramureș, care încearcă să își construiască o viață în România după ce părinții le pleacă la muncă în Spania. Regizoarea Laura Căpăţână Juller le-a însoţit pe Ani şi pe Sanda timp de trei ani, urmărind cu delicateţe şi talent frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor. Proiecția are loc duminică, ora 22:00, pe plaja Grigorescu.

Instalații

Pentru cei care vor să se relaxeze în zilele de week-end, plaja Grigorescu va fi amenajată ca sufragerie urbană, cu elemente de mobilier inedite, dar va fi o sufragerie destul de încăpătoare pentru jocuri de frisbee și volei. Atmosfera orelor de după-amiază va fi întreținută în cele trei zile de DJ Paulie (vineri), DJ ZO (sâmbătă) și DJ Bretan (duminică).

Ateliere pentru copii la Depozitul de Filme

Începând de vineri, 14 august, Kiddostyle îi invită pe copii la atelierul „Șerpi spumoși”, iar Minimum Studio organizează „Pictăm cu corpul”, o activitate unde se va picta cu tălpile și palmele. Ambele ateliere încep la ora 17.00.Sâmbătă, tot la Depozitul de Filme, KIDDOSTYLE propune un „Atelier de țesut covorașe” de la ora 14:30, iar de la ora 17:30 urmează „Un zmeu doar al meu” atelier în cadrul căruia copiii vor învăța cum să își construiască un zmeu. Același atelier se întâmplă din nou și duminică, la ora 17.00. De asemenea, sâmbătă, de la orele 15:00 sau 18:00 copiii vor putea construi un oraș în miniatură începând cu orele 15.00 până la orele 18:00. Duminică la ora 15.00, Kiddostyle transformă Depozitul de Filme într-un tărâm de poveste printr-un joc tematic de căutare a comorilor – „Treasure Hunt: Frăția Inelelor”, iar de la ora 17.00 este timpul măștilor create în „Atelierul de măști” al Minimum Studio.

Programul complet al festivalului și noutăți despre eveniment sunt publicate pe site-ul ColoursOfCluj.ro și pe pagina de Facebook Colours of Cluj.

Program Colours of Cluj 2015

Postaţi un comentariu