Trei spectacole în stagiunea Linia de producţie la Fabrica de Pensule

Stagiunea Linia de producție derulată în spațiul de artă contemporană Fabrica de Pensule aduce în perioada următoare, în faţa publicului, trei spectacole de teatru și dans contemporan, realizate de artiști tineri din Cluj şi Bucureşti.

“Pescărușul. Ultimul act”

“Pescărușul. Ultimul act”, prezentat duminică, 28 septembrie, de la ora 20.00 este un spectacol de teatru-concert  regizat de Carmen Lidia Vidu, inspirat de al patrulea act al piesei “Pescărușul” de A.P. Cehov. Spectacolul are o durată de 55 de minute şi este o combinație de muzică de operă, muzică post-rock , dans contemporan, teatru.

Carmen Lidia Vidu este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București (“Privighetoarea și trandafirul” de Oscar Wilde – premiera în 2007), este primul și cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din România. Spune despre ea că nu respectă nicio regulă atunci când creează un spectacol și vede noțiunea de spectaculos diferit de alți regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit și transformă de fiecare dată tehnica în emoție autentică. 3 spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joacă în prezent în teatre din București: “Pescarul și sufletul său” la Teatrul Odeon, “Pescărușul. Ultimul act” la Teatrul Elisabeta și “Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”.

 “După Traian și Decebal”

Un alt spectacol al stagiunii este producţia “După Traian și Decebal”, realizată de Paul Dunca și Mihaela Michailov care va avea loc miercuri, 1 octombrie, de la ora 20.00. Spectacolul vorbeşte despre istoria orală a martorilor expuși la controlul vieții de zi cu zi dinainte de 1989 şi ridică întrebarea: a existat o viață gay în România?. “După Traian și Decebal” este arhiva narațiunilor private care definesc un sistem politic ce marca limitele, fricțiunile și constrângerile existenței de apartament. Este performarea coliziunii vieții intime cu norme legislative abuzive. Este istoria orală, din bucăți de amintiri, a martorilor expuși la controlul vieții de zi cu zi. Paradoxurile invizibilității au funcționat perfect. Deși era interzis, a existat o viață gay în România.

Advertego

Un spectacol de teatru realizat de trupa clujeană Váróterem Projekt, rezultatul unui experiment (auto)ironic de a ocoli clișeele, este Advertego, prezentat în  5 octombrie, de la ora 20.00. Advertego este cea mai curajoasă abordare teatrală de până acum a trupei clujene şi merită privit fără a căuta un fir narativ.

Linia de producție continuă în perioada următoare și cu o serie de întâlniri cu profesionști din domeniul culturii și al artelor spectacolului, menite să creeze un spațiu de întâlnire și discuție între tineri interesați de subiecte precum organizarea unui festival, ce este performance, cum se face un casting, ce înseamna critica de teatru și dans și cei cu experiență în aceste domenii.

Bilete: 15 lei (preț întreg), 10 lei (cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Contact: studio@fabricadepensule.ro

Distribuie:

Postaţi un comentariu