Trei evenimente marca Jazz in the Park vor anima Clujul în 2016

Reunite sub umbrela Jazz in the Park, mai multe evenimente vor avea loc în acest an menite să-i ajute pe clujeni să-și redescopere orașul și să se bucure de activități culturale și de muzică bună în spații publice și parcuri. Astfel,  Jazz in the Street, Picnic in the Park și festivalul Jazz in the Park sunt  evenimentele care vor anima Clujul, începând cu luna aprilie.

Seria de evenimente va debuta în primăvară cu proiectul Jazz in the Street. Este vorba despre un program care va fi atât unul de descoperire a tinerelor talente – muzicieni, performeri și animatori – cât și de promovare a spațiilor din oraș ca loc de desfășurare a unor evenimente. În 23 aprilie, tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment dedicat și neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

În 14 mai va avea loc Picnic in the Park unde iubitorii de muzică bună, aer curat, cărți,  jocuri pentru cei mici și pentru cei mai mari sunt așteptați la un mare picnic alături de familie și prieteni.

Seria de evenimente va culmina cu festivalul Jazz in the Park, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție. Festivalul va avea loc în perioada 27 iunie-3 iulie 2016, iar pe lângă concertele care vor avea loc în Parcul Central și în alte spații din oraș, publicul va putea lua parte la numeroase activități, de la expoziții, la târguri și spații special amenajate pentru copii.

„Un obiectiv al nostru este ca în fiecare an să încercăm să adăugăm ceva nou festivalului: un spațiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite în Parcul Central. Sperăm să reușim să surprindem pozitiv și în acest an. De asemenea, reușita Fondului Jazz in the Park de anul trecut ne îndeamnă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru 2016. Oricum, e un vis să reușim să strângem comunitatea în jurul unui eveniment și împreună să adunăm o sumă de bani cu care să facem ceva frumos pentru oraș. Pentru noi urmează o perioadă plină de vești noi, așa că vă îndemnăm pe toți să ne urmăriți și să ne fiți aproape”, precizează Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, conform comunicatului de presă.

Festivalul Jazz in the Park a ajuns de două ori (în 2014 și 2015) în finala European Festival Awards, concurând alături de festivaluri importante din Europa la categoria Best Small Festival.

 

Postaţi un comentariu