TiMAF, festivalul cu buget de 300.000 de euro, aproape de start

TiMAF este organizat la Cluj-Napoca între 27 Septembrie- 13 Octombrie/Foto: timaf.com

 Transylvania International Music and Art Festival debutează în acest sfârşit de săptămână la Cluj-Napoca pentru cea de a treia ediţie de cultură şi artă.

După ce anul trecut TiMAF a fost centrul atenţiei în luna Octombrie timp de 23 de zile, prin intermediul a peste 80 de evenimente la care au muncit 150 de voluntari, anul acesta Clujul se va transforma, din nou, într-o scenă a culturii în perioada 27 Septembrie- 13 Octombrie. Cu un buget de 300.000 de euro, ediția din acest an va debuta în centrul orașului, în Piața Unirii, cu evenimentul TiMAF Open Air la care vor participa: Vama, Şuie Paparude, Direcţia 5, Cristian-Daniel, Trupa Incognito, FUNKorporation şi 20 de artişti înscrişi în cursa pentru marele premiu de 3000$. În continuare, în data de 30 septembrie, pe scena culturală clujeană va fi adus show-ul de 3 Milioane de Dolari creat de Edvin Marton împreună cu vioara Stradivarius, urmând ca pe parcursul celor 17 zile, evenimentele TiMAF să fie organizate şi în locuri precum: Clădirea Casino, Casa de Cultură a Studenților, diferite cluburi și pub-uri, cinema-urile clujene etc. “O mână de tineri am pornit acest festival în urmă cu trei ani, cu gândul de a-l transforma în timp în cel mai important eveniment cultural, artistic şi de divertisment din România. Suntem încă la început, dar viziunea noastră este foarte largă. Anul trecut am făcut greşeala de a ne axa prea mult pe cele două atracţii principale: Lord of the Dance şi Parov Stelar, pierzându-se mesajul general. Anul acesta transmitem că TiMAF este un festival complex cu peste 60 de evenimente”, a precizat Bogdan Buta, unul dintre organizatorii TiMAF. Potrivit acestuia peste 50.000 de participanţi sunt aşteptaţi la evenimentele organizate pe parcursul celor 23 de zile.

60 de evenimente

Vlad Pop, coordonatorul evenimentelor ediţiei din acest an a precizat că, faţă de anul trecut, anul acesta festivalul propune o diversitate în rândul fiecărei arte, axându-se pe ceea ce este nevoie pentru Cluj şi unde organizatorii au considerat că oraşul are un minus. “Am încercat să dezvoltăm colaborări cu pasionţi din fiecare artă şi ne dorim ca de la an la an să se implice tot mai mulţi interesaţi care vor dezvolte sau să promoveze acţiuni culturale. Am dorit să realizăm un nucleu în jurul căruia oricine poate aduce în plus valoare în zona culturală, artistică sau de divertisment”, a spus Vlad Pop. Pe termen lung, organizatorii îşi propun să îşi asume rolul de facilitator, mai mult decât cel de organizator. Un exemplu este şi asocierea TiMAF cu Salonul de carte Bookfest, desfăşurat în perioada 3-6 octombrie la Cazinoul din Parcul Central. Printre alte evenimente prezente în cadrul TiMAF se numără:Expoziţia Internaţională de Fotografie din Piaţa Unirii, Workshop-ul de Tango Argentinian organizat la Casa de Cultură a Studenţilor, Turul multicultural culinar sau Turnirul cenaclurilor clujene.

Organizatorii pregătesc o serie de evenimente importante în lunile noiembrie 2013 şi martie 2014, în afara TiMAF, care implică prezenţa la Cluj a unor invitaţi de talie internaţională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu