TIFF şi Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, într-un parteneriat pentru promovarea tinerilor regizori români

Foto: Film Festival Locarno, pagina oficială de Facebook

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat prin care vor fi promovaţi regizorii români care au fost desemnaţi câştigători în secţiunea Pitch Shop a evenimentului românesc, informează variety.com, potrivit Mediafax.

Tinerii regizori vor avea oportunitatea să-i întâlnească pe reprezentanţii industriei cinematografice care vor participa la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi să îşi prezinte proiectele unor producători, companii, agenţi de vânzări şi distribuitori. Astfel, parteneriatul, încheiat pe mai mulţi ani, se concentrează pe promovarea noii generaţii de regizori români şi îi va ajuta pe aceştia în ceea ce înseamnă primii paşi în finanţarea filmelor.

Proiectele câştigătoare la Transilvania Pitch Shop (TPS) care vor participa anul acesta în secţiunea Zilele Industriei a Festivalului de la Locarno sunt “Tatăl muta munţii”, de Daniel Sandu, şi “Marita”, de Cristi Iftime, produs de HiFilm Prroduction.

Nadia Dresti, delegat artistic al Festivalului de la Locarno, a declarat: “Suntem foarte încântaţi să îi avem alături de noi pe regizorii câştigători ai TPS la Locarno. Ei aparţin noi generaţii a cinema-ului românesc, care a atins o înaltă recunoaştere internaţională, devenind o parte importantă şi vitală a culturii filmului contemporan. Zilele Industriei de la Locarno reprezintă platforma perfectă pentru a-şi găsi partenerii pentru primul lor film”.

De asemenea, Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, a precizat: “Pentru a-şi extinde angajamentul de a susţine noua cinematografie românească, Festivalul Internaţional de Film Transilvania a adăugat evenimentului Zilele Filmului Românesc o nouă platformă concepută pentru a găsi şi promova cele mai promiţătoare proiecte ale unor regizori debutanţi: Transilvania Pitch Shop. Suntem foarte încântaţi în privinţa noului nostru parteneriat cu prestigiosul Festival de Film de la Locarno”.

Zilele Industriei de la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno (6 – 16 august), Elveţia, se vor desfăşura între 9 şi 11 august.

Postaţi un comentariu