TIFF începe înscrierile la Transilvania Talent Lab

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Asociația Culturală Control N organizează cea de-a treia ediție a Transilvania Talent Lab (TTL), primul program de training din România dedicat în egală măsură atât realizatorilor de film, cât și celor interesaţi de zona de organizare de eveniment şi management cultural, artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media.

Transilvania Talent Lab 2013 se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 1-5 iunie 2014 în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Timp de 5 zile, 15 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Programul este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

De asemenea, Transilvania Talent Lab include și o serie de masterclass-uri de film susținute de invitați de marcă ai Festivalului Internațional de Film Transilvania. Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Toți cei selectați vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2013. Înscrierile se derulează în perioada 14 martie – 27 aprilie 2014. Cei interesaţi să participe la cea de-a treia ediţie TTL trebuie să se înscrie online pe site-ul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanții care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 15 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cea mai bună dintre ele va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu