Teodora Enache și Lars Danielsson, concert special la Jazz in the Park

Cea de-a doua ediție a festivalului Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, le-a pregătit iubitorilor jazzului un concert extraordinar: Teodora Enache și Lars Danielsson. Cei doi muzicieni vor cânta împreună vineri, 4 iulie, de la ora 20.30, în Parcul Central, iar accesul este gratuit.

„Este unul dintre principalele concerte ale acestei ediții și ne bucurăm să le putem aduce clujenilor jazz de calitate. Teodora Enache este foarte apreciată, atât la noi, cât și în străinătate, iar Lars Danielsson este un muzician care a făcut senzație pe scene din întreaga lume. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc muzica bună în Parcul Central”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Cu o carieră muzicală de peste 20 de ani, Teodora Enache este unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului românesc. A cântat la toate festivalurile importante de jazz din țară, iar concertele sale au ajuns în Italia, Germania, Franța, Elveția, Austria, Ungaria și SUA. A colaborat cu Johnny Răducanu, Stanley Jordan, Les Paul, Teodosii Spasov, Liviu Butoi, Darius Brubeck, Balasz Berkes și alți artiști apreciați, iar muzica sa se regăsește în cele 11 albume lansate. În 2011 și-a lansat ultimul proiect, Aisha, ce prezintă drumul redescoperirii de sine.

Lars Danielssson este un muzician suedez care face furori la contrabas, ca dirijor și compozitor deopotrivă. A studiat la Conservatorul din Gotteburg, iar în 1985 a format Cvartetul Lars Danielsson, din care mai fac parte saxofonistul Dave Liebman, pianistul Bobo Stenson și tobarul Jon Christensen și cu care a lansat opt albume. A colaborat la diverse proiecte muzicale, cântând împreună cu John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington, Leszek Możdżer, Joey Calderazzo, Gino Vannelli și Dave Kikoski.

Ediția 2014 a festivalului se desfășoară în perioada 4-6 iulie în Parcul Central, Iulius Parc și la Opera Maghiară.

Postaţi un comentariu