Teatrul „Puck” din Cluj reprezintă România la cel mare festival de teatru de păpuşi din Turcia

Spectacolul „Motanul Vrăjitoarei”, producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, a fost ales să reprezinte România în cadrul celui mai mare festival de teatru de păpuşi din Turcia, Izmir International Puppet Days.

„Motanul Vrăjitoarei” va fi jucat de între 9 şi 14 martie în diverse locaţii partenere ale festivalului şi la Consulatul General al României din Izmir. De asemenea, echipa teatrului „Puck” va suţine 2 ateliere demonstrative de mânuire păpuşi.

Izmir International Puppet Days este o manifestare artistică recunoscută la nivel mondial. Aflat la a opta ediţie anul acesta, festivalul va avea loc între 6 şi 23 martie şi va reuni 40 de trupe de teatru de păpuşi şi animaţie din toată lumea: Germania, Statele Unite ale Americii, Israel, Bulgaria, Belgia, Franţa, Cehia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia, Argentina, Canada, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, România, Grecia. Ediţia trecută a festivalului a avut un public spectator de aproximativ 45000 de persoane.

Povestea vrăjitoarei şi a motanului Alfonso este pusă în scenă de Decebal Marin. Scenografia este realizată de Sandu Marian, iar muzica de Traian Păcurar. Din distribuţia piesei fac parte actorii: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan. Spectacolul a fost distins cu „Premiul pentru arta animaţiei” la Festivalul „Valise” din Lomza, Polonia, în anul 2005.

[stextbox id=”custom”]Într-un castel părăsit, întunecat, în care toate lucrurile sunt negre, trăieşte o vrăjitoare alături de motanul ei, Alfonso. Enervată de faptul că motanul este invizibil în castelul negru, vrăjitoarea apelează la magie şi Alfonso este transformat într-un motan verde. Viaţa lui se înrăutăţeşte brusc: nu mai poate sta pe fotoliu pentru că este văzut, nu se mai poate căţăra pe candelabru pentru că este prins, nu se mai poate vârî în pat pentru că este descoperit şi alungat de vrăjitoare în grădina verde. Înfuriată de motan, vrăjitoarea îi schimbă din nou culoarea blănii, o face multicoloră, astfel încât motanul are acum aspectul unui papagal. Mare tristeţe mare pe capul motanului! Se retrage într-un copac din fundul grădinii, unde păsări gureşe, de toate soiurile şi culorile îi dau târcoale şi râd de el. Motanul plânge cu sughiţuri, înduioşând-o pe vrăjitoare, ruşinat de starea sa. Atunci vrăjitoarea dezleagă vraja şi Motanul este, din nou, fericit. Dar, pentru ca încurcăturile să nu reînceapă, face o ultimă vrajă, iar castelul mohorât, întunecat şi negru devine multicolor.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu