Sufragerie în aer liber, evadări din temniţă și dans, la Colours of Cluj

Foto: Marius Ioan Groza

Piața Unirii va găzdui, timp de trei zile, în cadrul celei de a II-a ediții a festivalului Colours of Cluj, o sufragerie urbană, o scenă de dans pentru neprofesioniști, o temniță, spectacole de teatru, dar și alte evenimente, transmit organizatorii.

Astfel, între 8 și 10 august, Piața Unirii se va transforma într-o sufragerie urbană, unde clujenii vor putea să se simtă cu adevărat ca acasă, într-o scenă în aer liber, pe care pasionații de dans vor afla ce culoare au ritmurile de tango, vals, quickstep sau cele tradiționale românești, dar și într-un joc surpriză creat special pentru festival, marca The Dungeon, celebra temniță din care iubitorii de adrenalină vor trebui să evadeze.

De asemenea, piese de mobilier ușor, flori și culori, toate vor crea o atmosferă de familie în inima centrului istoric. Tot în Piața Unirii va fi amenajată o scenă deschisă pentru dans. Vineri, 8 august, clujenii vor dansa pe ritmuri de tango; sâmbătă, 9 august, îşi vor demonstra abilităţile pe ritmurile dansurilor de societate, iar duminică, 10 august, pe cele de muzică populară românească.

Vineri, 8 august, Colours of Cluj se va muta, preţ de câteva ore, din stradă pe terasa Casei TIFF. „Scuzați. Pardon. M-am răzgândit.” este spectacolul care va deschide, de la ora 21:00, seara de teatru de la Casa TIFF. Piesa este o lecţie plină de umor şi sinceritate pe care personajele Maricica şi Pictorul, o exersează cu curaj în faţa mulţimii de necunoscuţi. Ea este o incursiune în pitorescul vieţii la ţară şi un îndemn la a deveni unici, a iubi viaţa şi omul drag, a lupta pentru ceea ce simţim, lucruri deşi fireşti, atât de greu de înfăptuit în haosul zilelor noastre.

Un spectacol de păpuşi fără cuvinte, realizat de studenţii masteranzi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune, sub coordonarea profesoarei Palacsay Kisó Kata, îi va aduce împreună pe copii şi adulţi. „To bee or not to bee”, ce va fi pus în scenă de la ora 22:00, prezintă viaţa şi opera albinelor, precum şi destinul lor atunci când se intersectează cu oamenii. O comedie galbenă cu dungi, despre tragedia întâlnirii lor cu uriaşii pe două picioare.

Seara se va încheia cu „Bartenders blues”, în regia lui Eugen Gyemant. De data aceasta, regizorul propune un concept simplu şi o poveste pe acorduri de blues, care ridică simplitatea la rang de artă: spectacolul se joacă la bar, nu pe scenă, cei doi actori sunt colegi de bar, replicile lor sunt simple, nuanţate şi transmit un mesaj puternic.

La fel ca anul trecut, publicul va avea ocazia să descopere clădirile cu iz de legendă într-o aventură urbană, numită Treasure Hunt. Căutarea comorilor, cu probele ei năstrușnice, indiciile colorate și informațiile spectaculoase, este un pretext! În realitate, comoara pe care o vor putea descoperi este chiar orașul.

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

 

Postaţi un comentariu