Spectacole din București, Oradea și Alba Iulia vin la Festivalul „Teatru pe Drumul Sării” din Turda. Invitat special: Mircea Dinescu

Foto: Cristina Beligăr

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda organizează între 12-18 octombrie a patra ediție a Festivalului de Teatru și Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării”.

Programul festivalului cuprinde spectacole pentru adulți și  pentru copii, ateliere de actorie și întâlniri cu personalități culturale. Cele trei spectacole selectate pentru această ediție sunt Titanic vals de T. Mușatescu, de la Teatrul Odeon și Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule…?, dramatizare de Cătălin Ștefănescu după Moromeții, de la Teatrul Act – ambele în regia lui Alexandru Dabija, precum și recentul musical al Teatrului „Regina Maria” din Oradea – Omul din La Mancha, regizat de György Korcsmaros, un virtuoz al acestui stil teatral.

Surpriza acestei ediții a festivalului turdean este întâlnirea neconvențională cu poetul Mircea Dinescu, Despre poezie, iubire și vin – un recital-dialog cu spectatorii, în maniera originală și sclipitoare a scriitorului.

Actrița Oana Pocan va susține un Atelier de improvizație dedicat copiilor, iar actorul Ionuț Caras, de la Teatrul Național din Cluj, un atelier intitulat „Prin mine – în mină”, destinat actorilor profesioniști sau studenților la actorie și derulat în Salina Turda. Spectacolele pentru copii sunt prezentate de teatrele din Alba Iulia și Turda.

program spectacole festival

Postaţi un comentariu