Soprana bistriţeancă Anita Hartig va debuta miercuri pe scena Metropolitan Opera din New York

Soprana Anita Hartig va debuta miercuri, 19 martie, la Metropolitan Opera din New York, în ‘La Boheme’ de Giacomo Puccini, urmând ca în următoarele luni să evolueze cu acelaşi rol pe scena Operei Bastille din Paris. Potrivit paginii sale oficiale de Facebook, Anita Hartig se va întoarce la Metropolitan Opera din New York pentru a interpreta un rol în producţia “Carmen” de Georges Bizet, în sezonul artistic 2014-2015.

Din distribuţia Operei ‘La Boheme’, prezentată pe scena americană, fac parte: dirijorul Stefano Ranzani, Mimì-Anita Hartig , Musetta-Jennifer Rowley, Rodolfo-Vittorio Grigolo, Marcello- Massimo Cavalletti, Schaunard- Patrick Carfizzi, Colline-Nicolas Testé, Benoit/Alcindoro-Philip Cokorinos. În calitate de producător spectacolul îl are pe Franco Zeffirelli.

Anita Hartig a debutat în 2006, la Opera Naţională din Cluj, în rolul Mimi din ‘La Boheme’. Debutul internaţional a venit în 2009, pe scena Operei de Stat din Viena, cu rolul Musetta din aceeaşi operă ‘La Boheme’. Tot la Viena a avut ocazia să fie, pe rând, Susanna în ‘Le Nozze di Figaro’, Micaela în ‘Carmen’, Despina în ‘Cosi fan tutte’ sau Zerlina în ‘Don Giovanni’.

În 2012 a cântat pentru prima dată pe scena operei Scala din Milano, tot în rolul Mimi. Un an mai târziu a venit şi debutul la Opera Regală din Londra, în aceeaşi ‘La Boheme’, alături de Teodor Ilincai, Sonya Yoncheva şi Gabriele Viviani, sub conducerea muzicală a lui Alexander Joel. La finalul anului 2013 a fost invitată să interpreteze partitura vocală din Simfonia a II-a de Mahler în programul Festivalului ‘George Enescu’, la Bucureşti.


Publicitate

Postaţi un comentariu