Sfârşit de microstagiune estivală. Opera din Cluj se pregăteşte pentru spectacolele pe scena mare

Foto: Dan Bodea

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită publicul, miercuri, 17 septembrie, de la ora 19.30, pe terasa restaurantului La Palat, la Serata lirică ce încheie Microstagiunea estivală 2014, prima de acest fel din oraş.

Recitalul susţinut în aer liber în curtea interioară a Palatului Bánffy va fi onorată de prezenţa tenorului Marius Vlad Budoiu. Alături de acesta va urca pe scenă basul Petre Burcă, un artist de asemenea foarte apropiat de inima clujenilor, prezent şi în spectacolul-eveniment al lunii iulie, ”Aida”, desfăşurat în aer liber în faţa a mii de spectatori. Acest duo de excepţie revine pentru a doua oară pe aceeaşi scenă, în urma succesului celei dintâi Serate lirice La Palat din seria spectacolelor verii 2014. În deschidere vor concerta tineri solişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca: Paula Iancic şi Tiberius Sasz. Acompaniamentul la pian este realizat de Horea Haplea.

Microstagiunea estivală 2014, desfăşurată în perioada iulie-septembrie a fost o iniţiativă menită să îmbogăţească viaţa cultural-artistică a oraşului. Opera Naţională Română din Cluj-Napoca se reîntoarce pe propria scenă pe data de 1 octombrie, atunci când publicul este invitat la premiera operei „Lucia di Lammermoor”, care va deschide Stagiunea 2014-2015. „Noul sezon liric promite să bucure melomanii cu reprezentaţiile clasice, un număr considerabil de premiere, precum şi noi spectacole realizate în spaţii alternative, foarte apreciate de spectatorii oraşului”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Postaţi un comentariu