Seria concertelor SoNoRo revine în Cluj la Palatul Bánffy

Programul muzical cuprinde piese ale compozitorilor Antonín Dvořák, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Stamitz, György Ligeti și Johan Halvorsen/Foto: http://conac.sonoro.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Ultimul concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac va fi găzduit de Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în data de 30 septembrie, la ora 19.00.

SoNoRo Conac a cuprins o serie de unsprezece concerte, desfășurate între 24 iunie și 30 septembrie, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești. Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Muzeul de Artă sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă). Programul muzical cuprinde piese ale compozitorilor Antonín Dvořák, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Stamitz, György Ligeti și Johan Halvorsen.

“SoNoRo Conac” este titulatura generică a întregului proiect, redusă, în mod asumat, la numele unui singur obiect arhitectural – conacul – chiar dacă seria de concerte va fi gazduită și de edificii precum castele sau biserici. Asocierea muzicii cu aceste opere arhitecturale emblematice sugerează nevoia de respect și atenție, de sprijinire și recuperare, inclusiv din partea lumii muzicale, a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. Produsul rezultat în urma seriei de concerte SoNoRo Conac va fi un album de fotografie, care va cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, iar conceptul grafic va fi semnat de Corina Duma. Lansarea albumului SoNoRo Conac va avea loc în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului SoNoRo, în luna noiembrie a acestui an.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Postaţi un comentariu