Secretele Egiptului Antic, dezvăluite prin jocuri și ateliere interactive, într-o expoziție în premieră la Cluj

Foto: Dan Bodea

Misterele Egiptului Antic s-au dezvăluit vineri dimineață în fața primilor vizitatori ai expoziției interactive organizate la parterul clădirii The Office din Cluj.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Dornici să afle mai multe despre piramidele din Giza, despre statuia marelui Sfinx sau pur și simplu să se îmbrace în mumie, copiii care au vizitat Expoziția History Hackers-Secretele Egiptului Antic s-au bucurat de o lecție de istorie prezentată „pe viu” . Cei mai curajoși dintre ei au intrat chiar și în replica unui mormânt antic egiptean sau au probat cât este de „comod” un sarcofag. Copiii au avut ocazia să privească îndeaproape fiecare exponat, să îl atingă, să se joace, să creeze și să experimenteze specificul acelor timpuri. Au răspuns la ghicitori și au creat puzzle-uri, totul pentru a descoperi cât mai multe dintre secretele Egiptului de acum 2500 de ani î. H.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Expoziția mai include prezentări și explicații ale momentelor, personajelor și obiceiurilor esențiale ale epocii, îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și ateliere interactive cu scop educațional. Sunt create pentru copii activități de grup precum ateliere de bijuterii, amulete, hieroglife sau mumificare. La ieșire, copiii au ocazia să își cumpere suveniruri constând în tricouri, cărți, insigne sau alte obiecte pregătite pentru ei de organizatori.

„Principala diferență între această expoziție și o expoziție clasică este faptul că cei mici pot interacționa cu exponatele, să vadă machete la scală mare, să primească informații despre faraoni și zeitățile Egiptului Antic. Este o activitate care îmbină partea de învățare cu partea de distracție. Exponatele sunt reproduceri, fie din lemn masiv, fie din elemente de butaforie. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 6-14 ani, dar oricine este binevenit. Avem un parteneriat cu Inspectoratul Școlar, vom avea grupuri organizate și vom avea un program destul de încărcat”, a declarat Răzvan Scurtu, manager de evenimente la Amprenta Advertising.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Evenimentul este organizat de Amprenta Advertising după un concept original Emagic în perioada 30 ianuarie-30 martie, la parterul clădirii The Office de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 Nr.77. Expoziţia va putea fi vizitată în fiecare zi, de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00 și 18:00. Biletele vor putea fi achiziționate începând cu prima zi a expoziției, de la locație. Costul unui bilet pentru grupuri organizate este de 15 lei și 20 de lei pentru ceilalți vizitatori.

Mai jos puteți vedea o galerie foto realizată de Dan Bodea:

Postaţi un comentariu