Second Draft, atelierul de scenarii pentru filme de scurtmetraj, îşi aşteaptă participanţii

Foto: www.cinemagia.ro
eepurl.com

Un nou proiect dedicat tuturor celor pasionați de film și de scrierea unui scenariu este propunerea Asociației Culturale Control N în această primăvară. Second Draft este un atelier de scenaristică de scurtmetraj, desfășurat de-a lungul a șapte zile de training intensiv, în perioada 20–27 aprilie, în București şi își propune să descopere și să sprijine 8 proiecte de film de scurtmetraj, să ofere un cadru de lucru profesionist pentru scrierea scenarilor de scurtmetraj în cinematografia autohtonă şi să faciliteze întâlniri profesioniste între scenariști și producători de film din România.

Etapele de lucru oferă participanților șansa întâlnirii și lucrului pe scenariu sub îndrumarea unui script doctor profesionist, asigură dezvoltarea capacității de receptare și ormulare a feedback-ului pe propriul scenariu, cât și pe alte scenarii, posibilitatea dobândirii de noi cunoștinte în materie de scenaristică de film, înțelegerea importanței pitching-ului de proiect, întâlnirea cu o serie de producători de film din România și șansa realizării scenariilor respective.

Second Draft se adresează tuturor celor interesați de scrierea și dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj de ficțiune. Participanții Second Draft trebuie să fie cetățeni români, în vârstă de peste 18 ani, cu sau fără o pregătire universitară în domeniul filmului. Toți cei interesați pot să își înscrie scenariul pentru preselecția celor 8 proiecte finaliste, completând aplicația online de pe site-ul Asociației Culturale Control N, până la data de 19 martie.

În perioada 20–27 aprilie, în cadrul celor 7 zile de curs, autorii celor opt scenarii finaliste vor primi feedback atât de la trainerul cursului, cât și de la ceilalți participanți. Astfel, de-a lungul unui proces de lucru viu, varianta de scenariu înscrisă în proiect se va dezvolta într-o variantă îmbunătățită și mai aproape de a intra în filmare. Atelierul debutează cu un curs teoretic despre scrierea unui scenariu de scurtmetraj. Cursul va fi creat și susținut de script doctor-ul şi trainerul Second Draft, Antoine Le Bos, și va trece prin diferite noțiuni de bază și de implementare a scrierii scenaristice, oferind participanților un limbaj comun de discuție și abordare a scenaristicii de scurtmetraj.

Odată cu finalizarea săptămânii de training intensiv, participanții vor începe, pe cont propriu, lucrul practic pentru faza de rescriere a scenariilor. Participanții vor avea la dispoziție o lună pentru finalizarea celui de-al doilea draft de scenariu. Noile variante de scenarii vor fi trimise pentru lectură către toți participanții la curs, către organizatori și către trainer.

În luna octombrie, Control N împreună cu partenerul atelierului, Liternet.ro, vor publica cele 8 scenarii rezultate într-un volum electronic intitulat Second Draft.

Postaţi un comentariu