Schimb de idei la Focus Atelier: Metoda scrisului fără a te uita la tastatură

Un dezvoltator de software din București a venit cu ideea de a susține la Cluj un atelier de scris fără a te uita la tastatură, în cadrul platformei culturale de ateliere și dezbateri, Focus Atelier. Ideea pe care o propune Cristian Vasile este foarte simplă: timp de două zile, în luna martie, participanții la atelier vor avea ocazia să afle de la el bazele metodei de a utiliza tastatura fără a se mai uita la ea pentru a descoperi literele, urmând ca prin exerciții să devină tot mai fluenți în scris. Participarea la atelier este gratuită.

Cristian Vasile a terminat Facultatea de Matematică și Informatică la Universitatea Ovidius din Constanța, locuiește în București și în prezent lucrează ca programator la o companie cu sediul în UK, dar cu sucursală și în România. La Cluj, tânărul va veni special pentru a susține atelierul de scris fără a te uita la tastatură din dorința de a da „la schimb” o practică pe care o stăpânește deja de câțiva ani. „Aflasem de platforma Focus Atelier încă de anul trecut și când am văzut că anul acesta au gândit secțiunea Schimb, am zis să contribui și eu cu ceva. Prima dată m-am gândit să țin un atelier de programare sau baze de date, dar mi-am dat seama că era prea greu de acoperit. Așa că am ajuns la concluzia că un atelier de scris fără a te uita la tastatură ar fi mult mai practic și ar avea un raport de beneficiu mai mare. Când mă gândesc la Schimb, mă gândesc la ceilalți traineri care au și ei atelierele lor unde pot să mă înscriu să învăț de la ei”, a declarat Cristian Vasile pentru Transilvania Reporter.

Astfel, în prima parte a atelierului, care va avea loc în zilele de 16-17 martie, Cristian va prezenta noțiuni teoretice și va încerca să listeze câteva dintre beneficiile acestei metode pe care el o aplică deja când se află în fața computerului, de mai bine de patru ani. „Două dintre marile beneficii ale scrisului fără a te uita la tastatură ar fi rapiditatea la tastare și corectura gramaticală în timp real, ceea ce duce la eficientizarea timpului. De asemenea, acest tip de scriere este benefic pentru mâini și pentru ținuta corporală. În funcție de cum va decurge atelierul,  voi intra și în detalii de biomecanică. De asemenea, voi prezenta și câteva tool-uri online care te ajută să exersezi mai eficient”, precizează Cristian Vasile.

În partea a doua a atelierului, participanților li se vor prezenta tehnicile și exercițiile de învățare a scrisului fără a te uita la tastatură. „Metoda aceasta am descoperit-o și eu destul de târziu, dar am ajuns ca astăzi să nu mă mai uit deloc la tastatură când scriu. De când am auzit prima dată de această metodă, până am putut să fiu relativ fluent, mi-au trebuit cinci săptămâni, cu două-trei ore pe zi de training. Depinde, însă, de fiecare cât de mult exersează și cât de mult folosește tastele. Trebuie investit timp. În principiu sunt câteva tehnici de poziționare neutră a mâinii pe tastatură și de acolo încep exercițiile complexe”, precizează Cristian. Înscrierile la atelierul lui Cristian Vasile pot fi făcute până în 25 februarie pe focusatelier.ro.

Ideea secțiunii schimb a Focus Atelier este de a propune participanților o serie de ateliere prin care oamenii care cunosc și stăpânesc o practică sau un meșteșug au ocazia să le împărtășească cu alții.

Atelierele selecționate sunt:

Atelier de capoeira cu Roxana Ionescu 14-15 martie (15:00 – 17:00) locația va fi anunțată

Atelier de croșetat bucurie cu Andreea Moisil  15-16 martie (19:00-21:00) la Acasă

Atelier de scris fără să te uiți la tastatură cu Cristian Vasile 16-17 martie (16:00-18:00) locația va fi anunțată

Atelier de casting cu Andrei Măjeri 17-18 martie (11:00-15:00) la THE BOX

Atelier de design în consumerism cu Ana-Maria Abrudan 18-19 martie (10:00-15:00) la Cluj Makers

Mai multe despre ediția din acest an a Focus Atelier și despre înscrieri puteți afla accesând link-ul următor:

Au început înscrierile la Focus Atelier 2016

Distribuie:

Postaţi un comentariu