Salonul de Carte Bookfest revine la Cluj: reduceri de până la 50%, proiecție de film și bookselfie cu arome de cafea

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Salonul de Carte Bookfest revine la Cluj-Napoca cu a cincea ediție, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie. Ca și în anii precedenți, evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Timp de patru zile vizitatorii vor fi întâmpinați cu oferte promoționale pentru noile apariții editoriale, cărți pentru copii, auxiliare școlare și e volume din cele mai diverse domenii. Cele mai importante edituri din România îi așteaptă pe cititori la Bookfest Cluj-Napoca – Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Herald, Litera, Niculescu, dar și distribuitori precum Okian (reprezentant Pearson-Longman în România) – vor fi prezente la Bookfest cu reduceri până la 50% pentru pachetele promoționale, anunță organizatorii salonului în comunicatul transmis presei.

444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara

Editura Humanitas va aduce la Salonul Bookfest Cluj-Napoca noutăți precum „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos”, continuarea volumului „Între păduri şi ape. La pas spre Constantinopol: de la Dunărea de Mijloc până la Porţile de Fier” (Humanitas, 2015) a autorului de Patrick Leigh Fermor.

O altă traducere a unui scriitor străin ce va putea fi răsfoită la standul Humanitas este romanul „O hologramă pentru rege” de Dave Eggers. Roman tradus în peste 30 de limbi, finalist la National Book Award, bestseller New York Times, bestseller #1 San Francisco Chronicle, bestseller Indiebound și Denver Post, a fost ecranizat în 2016, în regia lui Tom Tykwer, cu Tom Hanks în rolul principal. Volumul „444 de fragmente memorabile” ale lui Neagu Djuvara, carte aniversară ce condensează viața și opera lui Neagu Djuvara în 444 de fragmente memorabile extrase din scrierile și spusele faimosului istoric, va putea fi găsită de asemenea la standul editurii Humanitas.

Fata care a învins ISIS

Editura RAO – va întâmpina vizitatorii cu reduceri 20 % și o selectie de titluri cu prețuri speciale. Volumul „Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS” de Andrea C. Hoffmann și Farida Khalaf prezintă memoriile impresionante ale unei tinere femei, care arată ce înseamnă cu adevărat lupta pentru supravieţuire a unor oameni nevinovaţi, prinşi în vârtejul răzbunării inexplicabile a membrilor ISIS.

Noua carte a scriitorului Marc Goodman intitulată „X-Cyber: viitorul începe azi” va putea fi găsită tot la standul RAO. De asemenea, pasionații de ficțiune pentru adulți vor putea răsfoi extraordinarul roman Cinci copeici al autoarei germane Sarah Stricker, volum ce a fost recompensat cu numeroase premii, printre care Premiul Mara Cassens, cel mai mare premiu pentru debut în limba germană.

Mircea Radu, din dragoste de bucate

Curtea Veche Publishing va fi de asemenea prezentă cu o multitudine de titluri noi precum „Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți” de Fernando Vallejo. Autorul scrie la persoana întâi, într-un stil autobiografic căruia îi manipulează convenţiile astfel încât linia dintre autobiografie şi ficţiune devine foarte neclară.

Iubitorii de gastronomie vor putea găsi la standul Curtea Veche și noua carte intitulată „Povești cu gust” a prezentatorului de televiziune Mircea Radu.

Tot la editura Curtea Veche vizitatorii vor putea găsi cel mai recent volum al lui cunoscutului istoric și autor român Adrian Cioroianu, intitulat „Mihai I al României”. Volumul, scris împreună cu autoarea Mihaela Simina, prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947.

Ce vă așteaptă la standul Nemira

Editura Nemira va practica la Bookfest Cluk-Napoca reduceri de 30% iar pachetele promoționale Nemira vor avea reducere de până la 50% din prețul din librării. Primele două titluri pe care editura le propune vizitatorilor sunt povești adevărate, una despre toleranță în fața terorismului, cealaltă despre curajul în fața morții, dar și titluri noi în colecțiile Babel de literatură universală și Nautilus SF&Fantasy. „Nu veți avea ura mea” este mărturisirea copleșitoare a jurnalistului francez Antoine Leiris care și-a pierdut soția, Hélène Muyal-Leiris, pe 13 noiembrie 2015 în atacurile teroriste de la Bataclan, Paris. „Cu ultima suflare” este cronica transformării neurochirurgului Paul Kalanthi dintr-un naiv student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viață plină de sens, în medic de succes, apoi în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte.

Proiecție de film gratuită la Bookfest

Vineri 30 septembrie, ora 18:00, la spațiul de evenimente, va avea loc proiecția lungmetrajului „Usturoi” realizat de bloggerul clujean Radu Băzăvan, cu actori clujeni. Usturoi este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989.

Bookselfie cu arome de cafea

În cadrul Salonului de carte Bookfest Cluj-Napoca, la standul „Cărțile pe față” se va desfășura acțiunea „Cărți la preț de bookseflie”. Cititorii își vor putea alege o carte pe care o să o primească fără bani, cu condiția să își facă o poză cu acea carte și să o posteze ca imagine de profil pe Facebook. Aceștia vor trebui să păstreze poza de profil până termină de citit cartea.

De asemenea, pe toată perioada salonului, iubitorii de cafea vor putea lua o pauză de la răsfoitul cărților pentru a vizita standul Casa TIFF unde vor găsi apă, sucuri, ceaiuri dar și cafele preparate la cele mai înalte standarde de calitate.

Bookfest Cluj Napoca va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Salonul de Carte Bookfest Cluj Napoca este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Postaţi un comentariu