Regizorul Tudor Giurgiu, în noul Consiliu de Administrație al R.A.D.E.F. România Film

Foto: Dan Bodea

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a numit în funcție noul Consiliu de administrație al R.A.D.E.F. RomâniaFilm, cei șase noi membri fiind desemnați pe baza listei cu candidații declarați admiși în urma preselecției. Printre aceștia se numără și regizorul Tudor Giurgiu, președinte al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) și fondator al companiei de producție de film și televiziune Libra Film.

Astfel, noua echipă din consiliul de administrație al RADEF este formată din Eugen Mugurel Șerbănescu,  reprezentant al autorităţii tutelare, cu experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome și cinci persoane cu experienţă în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat: Codruța Crețulescu,  Tudor Giurgiu,  Marinel Pașcu,  Valerica Florentina Poncea Andronescu,  Alexandru Doru Spătaru

„Astfel, după mulți ani în care regia a funcționat fie cu consilii de administrație incomplete, fie cu unele provizorii, având atribuții limitate, R.A.D.E.F. RomâniaFilm reintră într-un stadiu de normalitate administrativă. Printre obiectivele importante ale mandatului noilor membri ai CA R.A.D.E.F. RomâniaFilm se numără eficientizarea activității regiei și reducerea cheltuielilor, dar și elaborarea unei strategii privind constituirea unei rețele de săli de cinema în perspectiva modernizării și înscrierii acesteia în circuitul rețelei europene de difuzare, cu precădere, a producțiilor cinematografice românești și europene, prin accesarea de fonduri europene de dezvoltare”, se precizează în comunicatul transmis presei de Ministerul Culturii.

Scurte prezentări ale noilor membri ai Consiliului de administrație al R.A.D.E.F. RomâniaFilm:

Codruța Crețulescu

Co-fondator și administrator al casei de producție Kinosseur, înființată în 2011. Filmografia sa cuprinde un lungmetraj și patru scurtmetraje. Înainte de a se dedica în exclusivitate producției cinematografice, jurnalist de cinema la revistele „Re:publik” și „HBO Magazine”, corespondent Liternet la festivalurile de film de la Cannes, Berlin și Veneția (2008-2011) și coordonator al Festivalului Internațional de Film „București” (2008-2015)

Tudor Giurgiu

Regizor și producător de film, Membru al Academiei Europene de Film și Eisenhower Fellow (2014). Președinte al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) și fondator al companiei de producție de film și televiziune Libra Film. Regizor a trei filme de lungmetraj și multe alte filme documentare, de scurtmetraj, spoturi publicitare și clipuri muzicale. Producător a peste 25 de filme de lungmetraj, majoritatea coproducții internaționale.

Marinel Pașcu

Angajat al R.A.D.E.F. RomâniaFilm din anul 1994, de profesie economist, în prezent îndeplinind funcția de șef serviciu Exploatare Film, având ca atribuție principală coordonarea activității cinematografelor funcționale din cadrul R.A.D.E.F. RomâniaFilm.

 Valerica Florentina Poncea Andronescu

Specialist cu o experiență bogată în cadrul unor companii ce administrează cinematografe de tip multiplex (Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, Hollywood Multiplex Lotus Oradea, CinemaPRO, Grand Cinema&More).

Alexandru Doru Spătaru

Cineast, cadru didactic asociat al SNSPA-Facultatea de Comunicare și Relatii Publice, membru al Uniunii Cineaștilor din România, membru al International Advertising Association, manager și partener al Front Line Marketing, agenție specializată în comunicare BTL și servicii de marketing.

Eugen Mugurel Șerbănescu

Experiență corporatistă, cât și antreprenorială de peste 21 de ani în industria IT&C și deținătorul mai multor funcții de conducere în ultimii 15 ani, la nivel local și pan-european, pentru giganți în domeniu precum Alcatel-Lucent, Tekelec sau Nortel Networks.

Postaţi un comentariu