Regizorul Ferenc Sinkó, premiat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj cu Premiul itinerant Bánffy Miklós

Foto: Ferenc Sinkó/Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Consiliul Artistic al Teatrului Maghiar de Stat Cluj acordă Premiul itinerant Bánffy Miklós actorului, coregrafului și regizorului Ferenc Sinkó, pentru realizarea spectacolului #cântecdelebădă, din stagiunea 2014/2015. 

Premiul itinerant Bánffy Miklós a fost inițiat în anul 1992, de către consiliul artistic al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, cu ocazia aniversării a 200 de ani de existenţă a Teatrului. Consiliul decide anual, prin vot secret, care a fost cea mai bună performanţă artistică a anului care s-a încheiat.

Decernarea premiului, acordat cu sprijinul Galeriei Quadro, va avea loc joi, 29 decembrie, în Sala Studio, la finalul spectacolului #cântecdelebădă. 

Foto: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

„Spectacolul e livrat pe adresa publicului ca un mesaj pe Facebook: #hattyúdal/#cântecdelebădă. Deschizi să vezi ce trăsnăi le mai trec prin cap tinerilor regizori şi dai peste minunăţii. Rămâi vrăjit ca în faţa unor vitralii”, scrie Adrian Țion, potrivit comunicatului transmis presei.

#cântecdelebădă este pus în scenă Ferenc Sinkó, Noémi Vajna a fost dramaturg şi asistent de regie, scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar costumele de către Gyopár Bocskai, kata bodoki-halmen fiind autoarea muzicii şi a efectelor sonore, iar Tihamér Török realizatorul efectelor vizuale. Din distribuție fac parte actorii: Sándor Keresztes, Csilla Albert, Enikő Györgyjakab/ Balázs Bodolai și Kinga Ötvös.

Spectacolul este programat joi, 29 decembrie, ora 18.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Postaţi un comentariu