Regizorul Andrei Şerban, premiat la Cluj de Teatrul Maghiar

Foto: http://ideoideis.ro/

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa va înmâna Premiul “Vlad Mugur” regizorului Andrei Şerban. După decernarea premiului, publicul va avea ocazia de a discuta cu legendarul regizor care a montat pe aproape toate scenele lumii.

La Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Andrei Şerban a pus în scenă trei spectacole apreciate atât de spectatori cât şi de publicul de specialitate: în anul 2007 a regizat spectacolul „Unchiul Vania” de A.P. Cehov, în 2010 “Strigăte şi şoapte” de Ingmar Bergman, iar în 2012 “Hedda Gabler” de Henrik Ibsen. Spectacolele “Unchiul Vania” şi “Strigăte şi şoapte” au obţinut Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol. Consiliul artistic al teatrului i-a acordat Premiul Vlad Mugur lui Andrei Şerban, în anul 2010, pentru regia spectacolului “Strigăte şi şoapte”.

Premiul este acordat artiştilor care nu sunt membri ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj, dar care prin creaţiile lor de excepţie au contribuit la realizarea obiectivelor artistice ale instituției. Premiaţii stagiunilor precedente din cadrul programului „Premiaţii Vlad Mugur” vor primi cadou câte un obiect de artă semnat de Helmuth Stürmer. La acest eveniment intrarea este liberă, se preczează într-un comunicat al Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Postaţi un comentariu