“Re-creează!”, tema celei de-a doua ediţii a Festivalului Colours of Cluj

Foto: Marius Ioan Groza

Asociaţia Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup, lansează un apel către artiştii clujeni pentru propuneri de proiecte şi lucrări care să fie prezentate în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Colours of Cluj.

Festivalul va avea loc în perioada 8–10 august 2014 şi va fi gazda a numeroase evenimente culturale din domenii precum teatru, muzică, dans, arte vizuale, video, prezentate în spaţii cunoscute sau mai puţin convenţionale, toate în aer liber. „Festivalul va avea ca invitaţi, în preponderenţă, artişti clujeni, iar pe de altă parte, va oferi numeroase momente participative, în care spectatorii vor fi invitaţi să ni se alăture prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti şi alte asemenea întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană. Tema ediţiei din acest an este re-creează!”, transmit organizatorii.

Artiştii clujeni sînt invitaţi să trimită propuneri pentru instalaţii interactive sau evenimente participative de stradă (teatru, dans etc.) sau orice alte tipuri de proiecte care se integrează în tematica şi specificul festivalului. Invitaţia din acest an se referă atât la proiecte care vor fi prezentate pe Bulevardul Eroilor (dar şi în alte spaţii asemănătoare), cât şi la proiecte create pentru o curte sau o grădină interioară din centrul Clujului.

Ca durată, proiectul propus ar trebui să se desfăşoare în respectivul spaţiu în toate cele 3 zile ale festivalului. Festivalul poate acoperi costuri de maxim 1.000 RON pentru un proiect. “Încurajăm propunerile de evenimente participative, creative şi cu un grad scăzut de dificultate tehnică. Un aplicant poate participa la concurs cu una sau mai multe propuneri. Vor fi selectate 6 proiecte câştigătoare pentru Bulevardul Eroilor şi 6 proiecte câştigătoare pentru curţi şi grădini interioare din centrul Clujului. Aplicaţiile pot fi trimise la adresa de email info@shiftart.ro, până la data de 20 iulie 2014, inclusiv”, se precizează în comunicatul transmis presei.

 

Aplicaţiile vor conţine următoarele documente:

– Un document cu propunerea de proiect, care trebuie să conţină o descriere detaliată, durata, locaţia (fie zona de pe Bulevardul Eroilor, fie curtea sau grădina interioară din Cluj), numărul de artişti implicaţi, necesarul tehnic şi alte informaţii relevante
– CV al artistului şi/sau prezentarea instituţiei care aplică
– Acord scris de principiu din partea proprietarilor curţii sau grădinii în care va fi prezentat proiectul.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în data de 22 iulie 2014.

Postaţi un comentariu