PREMIERĂ Piesa câştigătoare la concursul „Dramaturgi clujeni 2013“, montată la Teatrul Naţional

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Atentatul de Bogdan Costin, care va avea loc în Studioul „Euphorion“ vineri, 11 aprilie 2014, de la ora 19:00.

Din distribuţie fac parte actorii: Cristian Rigman-Mario, Diana Buluga-Roxana,  Silvius Iorga-Victor şi Emanuel Petran-Domnul Pop. Regia şi scenografia îi aparţin lui Timur Felix Mihancea

Piesa Atentatul, a tânărului dramaturg Bogdan Costin, a câştigat concursul „Dramaturgi clujeni 2013“, care vizează descoperirea şi promovarea de noi talente clujene şi punerea în scenă a unor piese încă nemontate până în prezent. Competiția a fost lansată în iunie 2013 de Asociaţia JAD în parteneriat cu Teatrul Naţional Cluj-Npoca şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Spectacolul aduce în faţa spectatorilor un subiect de actualitate, extrem de delicat şi problematic. Un tânăr fotograf, dependent de jocuri video, măcinat de sentimentul ratării şi prins în vârtejul dement al dorinţei de răzbunare, transformă răzvrătirea şi dezgustul faţă de realitatea în care trăieşte într-o oribilă crimă cu premeditare. „Arma“ atentatului politic pus la cale este însă chiar persoana cea mai dragă lui, fosta iubită, infectată cu HIV. Victimă şi călău, ea va transmite boala mortală fiului unui politician veros. Autodistrugerea, ura mocnită şi nevroza pasională se concretizează scenic într-un permanent joc de dialoguri, proiecţii video şi muzică din lumile virtuale.

Timur Felix Mihancea este absolvent al Facultăţii de Drept şi al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB Cluj, secţiile regie şi teatrologie şi al unui masterat în dramaturgie. A scris câteva texte dramatice, dintre care două au fost prezentate sub formă de spectacol-lectură. Este preşedinte fondator şi regizor al Asociaţiei Culturale „Teatroem”, organizatoare a programului Exerciţii de Receptare, care promovează tânăra poezie românească, prin teatru. A montat, alături de Mircea Laszlo, în cadrul acestui program, spectacolul Când lumina se stinge se aprind şoaptele în 2012. În anul 2011 a montat la Teatrul 74 din Târgu-Mureş spectacolul Joc fără manual de întrebuinţare de Roxana Magdalena Pântice.

Postaţi un comentariu