Premieră în România: Salina Turda s-a deschis vizitatorilor virtuali pe Google Maps

Foto: Loránd Vakarcs

Salina Turda s-a deschis vizitatorilor virtuali din toată lumea, odată cu prima coborâre în subteran a Google Street View în România. Evenimentul a fost marcat joi, la Turda, prin prezența lui Dan Bulucea country manager Google România și a reprezentanților departamentului Google Street View Program. Cu acest prilej, Google a marcat 5 ani de Google Maps Romania, versiunea locala a popularelor hărți.

Potrivit Mariei Baciu, director al Salinei Turda, propunerea de a cartografia și de a realiza un tur virtual al Salinei Turda a venit din partea echipei Google Street View, demersul fiind realizat pe parcursul a două zile, în luna mai.

Foto: Loránd Vakarcs

Foto: Loránd Vakarcs

Dan Bulucea country manager Google România/Foto: Loránd Vakarcs

Dan Bulucea country manager Google România/Foto: Loránd Vakarcs

Aflat pentru prima dată în Salina Turda, în timpul întâlnirii cu presa șeful Google România a făcut referire la acoperirea națională a Street View care a început odată cu anul 2012. „În prezent, toate drumurile naționale și orașele mari sunt disponibile pentru a fi vizitate virtual, precum și monumentele și atracțiile turistice care particularizează cultura națională. De exemplu, în această primăvară în premieră mondială prin Street View am putut naviga pe Dunăre străbătând șase țări din care una este România. De asemenea, una dintre cele mai căutate atracții turistice din România pentru care s-au cerut indicații de deplasare pe Google Maps a fost Salina Turda și am decis astfel să oferim vizitatorilor virtuali ai Google Street View primele imagini subterane din România”, a precizat Dan Bulucea. Potrivit acestuia, tot ce înseamnă oraș de peste 30.000 de locuitori, toate drumurile naționale și o mare parte din atracțiile turistice sunt acoperite de Google Street View, respectiv 98-99% din drumurile de pe teritoriul României. Pentru a înlătura orice confuzie, Dan Bulucea a precizat că niciodată pe Google Street View nu sunt imagini live transmise din satelit. Pentru captarea imaginilor se folosesc mai multe dispozitive, de la mașinile care au pe capotă un sistem de nouă camere care fotografiază la nivel panoramic, la aparte de fotografiat cu trepied.

Folosind exclusiv comenzile vocale prin aplicația Google Now, reprezentanții departamentului Google Street View Program au făcut joi, 11 iunie, o demonstrație a modului în care Salina Turda arată într-o vizită virtuală.

Foto: Loránd Vakarcs

Foto: Loránd Vakarcs

Salina Turda a devenit o destinație preferată a turiștilor. În cursul anului trecut s-a înregistrat un număr de peste 470.000 de vizitatori, iar anul acesta, în minivacanța de 1 Mai Salina Turda a avut un record de 14.000 de vizitatori. Reprezentanții Salinei Turda speră ca platforma Google Street View să ajute în anul 2015, ca Salina să primească turistul cu numărul 500.000.

Top 10 destinații turistice din România pe Google Maps pentru care s-au cerut indicații de deplasare: Castelul Bran, Castelul Peleș, Castelul Corvinilor, Palatul Parlamentului, Salina Turda, Cascada Bigăr, Peștera Urșilor, Palatul Mogoșoaia, Parcul Național Cheile Bicazului, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari.

Top 10 cele mai vizitate obiective turistice din România în Google Street View: Centrul Sibiului, Castelul Bran, Cetatea Sighișoara, Castelul Peleș, Centrul Brașovului, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Palatul Culturii și Piața Palatului din Iași, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Parcul Cișmigiu, Ateneul Român.

Postaţi un comentariu