Poetul sibian Radu Vâncu, în dialog cu cititorii clujeni, la Cărtureşti

Foto: www.bookaholic.ro
eepurl.com

Librăria Cărtureşti Cluj reia seria Dialoguri cu Scriitori Români, proiect iniţiat în contextul unei pieţe de carte aflată conform cifrelor anuale în continuă scădere.

Astfel, invitatul lunii februarie este Radu Vancu, poet sibian cu şase cărți de poezie publicate, pentru care a primit premii în țară şi în străinătate. Pe lângă cărțile de poezie, a publicat două eseuri ample despre Mihai Eminescu şi Mircea Ivănescu şi alte două cărți despre poeți români şi străini. A scris, de asemenea, şi o poveste pentru copii. Împreună cu Claudiu Komartin, este co-editorul antologiilor Cele mai frumoase poeme din anul… (2010, 2011 şi 2012). A tradus romane şi poezie (două selecţii masive din Ezra Pound şi John Berryman). Este lector la Facultatea de Litere şi Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu şi redactor la revistele Poesis International şi Transilvania. E unul dintre organizatorii Festivalului Internaţional de Poezie de la Sibiu.

Iubitorii de poezie sunt aştetaţi joi, 27 februarie, de la ora 19.00, la librăria Cărtureşti la un dialog prietenesc, cu Radu Vâncu  şi cu moderatorul evenimentului, Mihai Mateiu.

Postaţi un comentariu