Organizatorii Electric Castle promit evenimentul anului în România și așteaptă o implicare mai mare din partea autorităților pe partea de infrastructură

Foto: Facebook Electric Castle

Organizatorii Electric Castle s-au întâlnit joi cu o parte din reprezentanții presei din Cluj pentru a vorbi despre direcția și noutățile festivalului de anul viitor. Întâlnirea a avut loc în aceeași zi în care a fost dezvăluit și numele primului headliner al festivalului, respectiv formația islandeză Sigur Rós.

Mihai Păun, directorul general al Electric Castle, a vorbit despre îmbunătățirea condițiilor de camping, dar și despre decizia organizării evenimentului în luna iulie, în perioada 14-17. „Ne dorim ca evenimentul de anul viitor să-l ducem la un alt nivel ca experiență de festival pentru ca oamenii să aibă mai mult confort. Noi credem că experiența de festival înseamnă și să stai la camping, o practică, de altfel, foarte des întâlnită la festivalurile din străinătate. Tocmai de aceea am dezvoltat această parte pentru ca oamenii să aibă de ales. Suprafața festivalului va crește și ea, dar vom limita numărul de oameni la 30.000 pe zi în așa fel încât în cele patru zile ne așteptăm la 120.000 de oameni”, a declarat Mihai Păun la întâlnirea care a avut loc joi după-amiază cu presa din Cluj.

La rândul său, Teodor Negrea, directorul artistic al festivalului, a precizat că lineup-ul a fost în fiecare an îndrăzneț. „Am încercat cu fiecare ediție să avem un statement, iar anul acesta, până acum, statement-ul este Sigur Rós. Din punctul meu de vedere, prezența acestei trupe este evenimentul anului viitor în România. Este o trupă cult pe care ne-am dorit-o foarte mult și vă asigur că va fi un eveniment muzical nu doar un concert. Cu lineup-ul din 2016 venim și cu o noutate în sensul direcției de rock alternativ. Surprizele și numele mari vor veni în primăvară”, a spus Teodor Negrea.

Mihai Păun a transmis că organizatorii așteaptă o implicare mai mare din partea autorităților pe partea de infrastructură. „Eu cred că rolul lor este mai puțin să dea bani publici pentru evenimente, ci mai mult să se implice la nivel de infrastructură și să rezolve lucruri care rămân comunității. Bonțida este un loc pitoresc și castelul de acolo poate fi folosit și în alte activități. Drumurile, parcările, canalizările toate pot fi făcute și au fost făcute, în parte, însă ne-am dori să se întâmple în ritm mai alert”, a precizat Mihai Păun. „Oamenii trebuie să înțeleagă că noi nu suntem un oraș, că nu avem stadion dotat cu tot ce trebuie. Noi construim la Bonțida practic o localitate care gestionează 30.000 de oameni pe zi. Este important să nu ne mai gândim cum să facem drumuri și canalizări pentru că ne ocupă timp și ne defocuzează de la ceea ce de fapt înseamnă să organizezi un festival”, a completat Teodor Negrea. Ediția 2016 a Electric Castle va avea, ca în fiecare an, un concept vizual gândit de organizatori și de studioul de arhitectură Atelier Mass. „Ați fi surprinși să aflați ce bine vorbește lumea despre Electric Castle peste tot pentru că văd câtă pasiune punem în tot ce înseamnă concept vizual. În ceea ce privește profilul omului de la Electric Castle, acesta este reprezentat de noi și de cei ca noi. Ceea ce vindem noi este experiența de festival și consistența lineup-ului constă și în numele mai puțin mari, nu doar în headlineri. Publicul din România este lacom și transmite energie artiștilor și de aceea tot mai mulți artiști își doresc să vină la festivalul nostru”, a concluzionat Teodor Negrea.

Electric Castle Festival a dat startul, joi, 3 decembrie, unei noi etape de vânzare de abonamente. Între 3 și 17 decembrie, prețul unui abonament este de 279 de lei. După data de 17 decembrie, abonamentele nu vor mai fi disponibile; vânzarea lor va continua la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ediția a patra a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu