Opera din Cluj iniţiază la Palatul Bánffy o microstagiune estivală

Foto: Dan Bodea

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca iniţiază o Microstagiune estivală de spectacole care va debuta joi, 10 iulie.

Astfel, pentru prima oară la Cluj-Napoca melomanii vor avea ocazia să umărească o serie de concerte ce se vor desfăşura la somptuosul Palat Bánffy, a cărui curte interioară găzduieşte recent deschisa terasă-restaurant „La Palat”.

Debutul programului are loc joi, 10 iulie, de la ora 20.30, cu un recital care beneficiază de prezenţa tenorului Marius Vlad Budoiu,  important artist liric şi director al Operei clujene. Alături de acesta va fi un alt artist liric clujean, basul Petre Burcă, pe care publicul a avut ocazia să-l  urmărească de curând în grandiosul spectacol AIDA, de Giuseppe Verdi, susţinut în aer liber în faţa a mii de spectatori, pe data de 5 iulie, în Piaţa Unirii. Cei doi solişti vor fi acompaniaţi la pian de Horea Haplea.

Microstagiunea este rodul unui parteneriat încheiat între instituţia Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi unitatea economică deţinătoare a terasei din incinta Muzeului de Artă clujean şi care proiectează desfăşurarea a şase evenimente lirice, sub genericul „Serate lirice la Palat”, ce vor avea loc cu o frecvenţă din două în două săptămâni, în perioada iulie-septembrie 2014.

Postaţi un comentariu