O casă de pe Eroilor va “prinde viaţă” la Colours of Cluj

Lucrarea de artă devine vie numai prin participarea activă a vizitatorilor

Clujenii şi vizitatorii care vor trece prin zona centrală a oraşului în timpul primei ediţii a festivalului „Colours of Cluj” vor avea ocazia să participe la un experiment artistic inedit, pus în scenă de Klaus Obermaier, unul dintre cei mai apreciaţi artişti media ai momentului. „Dancing House” („Casa care dansează”) este un proiect de videomapping interactiv, o proiecţie video pe faţada unei clădiri la care pot participa toţi spectatorii. Practic, imaginea video proiectată pe clădire va fi controlată direct de către privitori, prin mişcările lor. Evenimentul este inspirat de tema acestei prime ediţii a festivalului: „Împreună”.

Lansarea proiectului „Dancing House” va avea loc joi, 1 august, de la ora 22.00, în cadrul festivităţii de deschidere oficială a festivalului. Instalaţia va fi prezentă şi în celelalte zile ale festivalului, în 2, 3 şi 4 august, între orele 22.30 şi 23.30. Proiecţia se va realiza pe faţada clădirii de pe Bulevardul Eroilor nr. 1. Pentru a-şi prezenta tehnica şi conceptul, Klaus Obermaier va susţine, în premieră în România, şi un atelier de tehnici media interactive, care se va desfășura în perioada 31 iulie-3 august, între orele 11:00 și 17:00, la Casa TIFF.

Pe lângă proiecția video interactivă Bulevardul Eroilor va găzdui și proiecte propuse de artiști clujeni/Foto: Dan Bodea

Prima ediţie a festivalului „Colours of Cluj”, care se va desfăşura în perioada 1-4 august în mai multe spaţii publice din Cluj-Napoca, urmăreşte să îi aducă pe clujeni împreună prin evenimente cât mai diverse şi mai colorate. Asociaţia Film şi Cultură Urbană şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Group, organizatorii festivalului, pregătesc 60 de manifestări şi activităţi dedicate Clujului şi clujenilor, de la spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia, până la concerte şi proiecţii video interactive pe clădiri. Activităţile sunt gândite pentru toate categoriile de vârstă, de la copii la „seniori”, iar participarea la toate evenimentele este gratuită.

Postaţi un comentariu