Noaptea Porților Deschise, la Teatrul Național: Întâlniri cu actorii, muzică de film, demonstrații de dans și ateliere de ilustrații

Foto arhivă: Dan Bodea

Teatrul Național din Cluj-Napoca își deschide din nou porțile către public, de data aceasta pe parcursul serii de sâmbătă, 10 decembrie, începând cu orele 18.00, pentru o nouă ediție a Nopții Porților Deschise. Ca de fiecare dată, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul se va desfășura atât pe scena mare, cât și în Studio „Euphorion” și în foaierele teatrului și va cuprinde ateliere, filme, multă muzică, un spectacol de stand-up comedy, un mini-târg de obiecte frumoase și multe alte surprize.

Citiți și:

„Dați la actorie, copii!”, mesajul actorilor Teatrului Național din Cluj la Noaptea Porților Deschise

Programul evenimentului:

Sala Mare:

18:00-19:40
CURS DE INIȚIERE ÎN TANGO ARGENTINIAN
susținut de Ștefan Perșe și Roxana Iovănesc

Compania de Tango Cluj activează din septembrie 2011, organizând cursuri și evenimente de tango argentinian, cele mai importante fiind programele de StartUP Tango Weekend, Tabăra de Tango Transilvania Tango Experience și Festivalul internațional Tango Cazino. Se recomandă ca participanții să vină cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte de schimb.

19:50-20:10

STEP
DEMONSTRAȚIE cu participanții la atelierul susținut de actorul Adrian Strâmtu

În cadrul acestui workshop participanții vor învăţa primii paşi de bază ai acestui stil de dans și vor afla mai multe despre originile tap dance-ului, evoluţia sa, despre marii dansatori de step din lume şi cât de grozavă poate fi această formă de artă. Atelierul se va desfășura într-o sală din clădirea Teatrului Național Cluj-Napoca, în data de 10 decembrie, și este deschis persoanelor de peste 18 ani. Participarea se face în limita locurilor disponibile și prin înscriere prealabilă la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 5 decembrie, inclusiv.

20:20-20:50
CABINA DE FILM
proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

CABINA DE FILM se află, în acest an, la a doua ediție. Este un proiect început în 2015, prin care spectatorii participanți la ZIUA PORȚILOR DESCHISE sunt invitați să intre într-o cabină  de film și să răspundă la câteva întrebări. Pe baza răspunsurilor lor, va fi realizat un film de mediu-metraj, intitulat CABINA DE FILM, care va fi proiectat la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE. 

21:00-21:50
SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI
cu actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim

22:00-22:50
MUZICA FILMELOR
concert simfonic susținut de ORCHESTRA AGILE, dirijor Dalma Kovács

MUZICA FILMELOR reprezintă un eveniment dedicat iubitorilor de muzică și film. Evenimentul promite o experiență audio-vizuală unică datorită combinației dintre muzica simfonică, jocul de lumini, proiectarea imaginilor din filmele ale căror coloane sonore sunt interpretate. Coloanele filmelor celebre sunt aranjate de către tinerii compozitori Daniel Cohen, Cora Miron, Alexandru Murariu, Torok-Gyurko Aron, Răzvan Metea și alții.

23:00-23:50
CONCERT’N 5 – 1
cu Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman [+] Sânziana Tarța [-] Bobo Burlăcianu

00:00-01:00
CEVA NU-I OK!
stand-up comedy cu Dragoş Pop

FOAIER, RANG II
18:00-21:00
ATELIER DE MĂȘTI cu Tudor Lucanu și Cristian Rusu

18:00-21:00
ATELIER DE PICTURĂ PE GLOBURI cu Ilinca și Dora Baba

FOAIER RANG III
18:00-20:00
ATELIER DE ILUSTRAȚII cu Maria Surducan
Atelierul are o tematică festivă, potrivită sărbătorilor de iarnă. Participanții vor avea ocazia să picteze felicitări, numai bune de oferit celor drag, și vor realiza hârtie de ambalat cadouri personalizată, decorată cu ștampile. Maria Surducan (n. 1985) lucrează ca ilustrator, autor și scenarist de bandă desenată în studioul său din Cluj-Napoca. Lucrările publicate includ trei romane grafice şi mai multe cărţi pentru copii

STUDIO „EUPHORION”
19:00-19:30
I-CLOWN
DEMONSTRAȚIE cu participanții la atelierul susținut de Silvius Iorga

Atelierul are la bază metoda IN/OUT CLOWN, unde se va încerca găsirea unei căi distractive spre clownul interior, spre înlăturarea inhibițiilor și dezvoltarea ludicului. Atelierul va avea o durată de 3 ore și se va desfășura în clădirea Teatrului Național Cluj-Napoca, în data de 10 decembrie. Este deschis persoanelor de peste 18 ani. Participarea se face în limita locurilor disponibile (12 persoane) și prin înscriere prealabilă la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 5 decembrie, inclusiv.

PE TOATĂ DURATA EVENIMENTULUI:

FOAIER, PARTER
TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, în cadrul Atelierelor de terapie prin artă organizate de Asociația Derzelas
ABILITĂȚI DINCOLO DE DIZABILITĂȚI, expoziție cu produse confecționate de elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
THE MISTIQUE MOTH, bijuterii din hârtie realizate de Carmen Orășanu
RONNA ART, expoziție cu obiecte decorative din lână, realizate de Geanina Silaghi
PEYO, figurine din plante, fructe și semințe uscate, realizate de către Ioana Perșa
EXPOZIȚIE DE ICOANE PE STICLĂ, realizată de Bogdan Bretoiu
LIBRĂRIA Teatrului Național Cluj-Napoca

FOAIER, RANG II
ZONA DADA
REDADA, Expoziție de pictură și sculptură, realizată de Rareș Stoica
CINEMA DADA, proiecție de filme de arhivă

CARICATURI LA CERERE, realizate de „Caricaturi la Cornet”

FOAIER RANG III
Cafeneaua Doamna T

Postaţi un comentariu