Noaptea Muzeelor 2017: Prezență record la Cluj. Evenimentul a depășit 25.000 de vizitatori

Foto: Dan Bodea

Peste 25.000 de vizitatori au petrecut o noapte albă la muzeele care au participat la cea de-a XIII-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană Muzeelor, în creștere cu aproximativ 10.000 față de anul trecut. Aceasta a fost cea mai amplă ediție a evenimentului desfășurată în județul Cluj, atât prin numărul vizitatorilor, cât și prin numărul spațiilor expoziționale care au participat la eveniment, respectiv 11 instituții și spații expoziționale printre care Cinema Dacia și Institutul Cultural Francez.

Datele așa cum au fost ele transmise de reprezentanții muzeelor participante, potrivit comunicatului transmis presei de Centrul Cultural Clujean:

3925 vizitatori – Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

3453 vizitatori – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Colecția de Istorie a Farmaciei

2700 vizitatori – Vivariul UBB

2645 vizitatori – Muzeul de Mineralogie UBB

2364 vizitatori – Muzeul de Palentologie UBB

1800 vizitatori – Centrul de Cultură Urbană Casino

1050 vizitatori – Muzeul de Istorie al UBB

950 vizitatori – Muzeul Mitropoliei

100 vizitatori – Cinema Dacia

Nu există încă cifre confirmate din partea Muzeului de Artă dar estimările de azi noapte indicau peste 4.000 de vizitatori, în vreme ce la Bastionul Croitorilor numărul acestora a trecut de 1.000 de persoane, cifre estimative din cursul nopții.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat în fiecare an de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, iar de anul trecut Centrul Cultural Clujean ajută la coordonarea evenimentului în Cluj-Napoca.

Citiți și:

FOTO Mii de participanți la Noaptea Muzeelor 2017: „Uite, bem și o cafea bună, vizităm și câteva muzee”

Postaţi un comentariu