Nastassja Kinski, la TIFF Lounge: Voi regiza un documentar în România

Foto: Dan Bodea

Actriţa Nastassja Kinski, care a primit sâmbătă seară premiul special al TIFF 2015 pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, s-a întâlnit duminică după-amiază cu publicul din Cluj pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Nastassja Kinski a confirmat la TIFF Lounge dorința de a realiza un documentar, în care România va juca o parte importantă, cu privire la importanța practicării sportului în rândul copiilor și adolescenților. „Îmi plac foarte mult filmele documentare, iar despre filmele de astăzi nu pot să spun decât că nu cred că violența ar trebui reprezentată în filme decât în cazul în care este necesară pentru exprimarea realității. Ca urmare, îmi place să văd foarte multe filme documentare și voi regiza un documentar și aici în România despre rolul important pe care îl joacă sportul în viața tinerilor”, a precizat actrița. De altfel, în cuvintele de mulțumire pe care le-a adresat sâmbătă seara la gala de decernare a premiilor TIFF 2015, Nastassja Kinski a amintit-o și pe Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică.

Actriţa Nastassja Kinski,   înainte de a le interzice fotografilor să facă poze în timpul discuției/Foto: Dan Bodea

Actriţa Nastassja Kinski, înainte de a le interzice fotografilor să facă poze în timpul discuției/Foto: Dan Bodea

Actrița în vârstă de 54 de ani a vorbit și despre rolul din filmul „Tess” regizat de Roman Polanski, în 1979. „Acest film mi-a oferit posibilitatea să văd aproape întreaga lume pentru că am devenit astfel cunoscută. Sunt recunoscătoare și acum pentru că m-a ajutat să mă maturizez. Bineînțeles că îi sunt în primul rând recunoscătoare lui Roman Polanski pentru că a avut încredere să îmi ofere acel rol deosebit de important pentru mine”, a precizat Nastassja Kinski. Cu referire la poza care începând cu 1981 i-a confirmat statutul de sex-simbol, în care fotograful Richard Avendon a surprins-o în ipostază nud alături de un piton, Nastassja Kinski a precizat: „Acea poză nu mă reprezintă doar pe mine, ci este reprezentarea oricărei femei. La fel de important este și artistul care a realizat-o. Aveam 19 ani când am fost fotografiată în acea ipostază și am făcut-o pentru că așa am simțit. Când văd acea poză astăzi sunt mândră de ea și îmi dau seama că fiecare avem un moment în viață în care frumusețea trebuie exprimată”, a spus Nastassja Kinski.

Foto: Richard Avedon

Foto: Richard Avedon

Întrebată care ar fi profesia pe care și-ar alege-o dacă nu ar fi astăzi actriță,  Kinski a mărturisit că i-ar fi plăcut să fie medic sau jurnalist.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Discuția moderată de jurnalistul Mihnea Măruță s-a încheiat după doar 20 de minute, moment în care Nastassja Kinski și-a exprimat dorința de a face o plimbare. Deși a revenit după aproximativ un sfert de oră la TIFF Lounge, timp pe care l-a petrecut în Biserica Sfântul Mihail, actrița nu a mai rămas la discuții preferând să își ia la revedere de la public și de la ziariștii încă prezenți la întâlnire.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu