Muzicianul Renato Borghetti va deschide Transilvania Jazz Festival 2014

Pentru prima dată în România, acordeonistul Renato Borghetti şi muzicienii săi, concertează la Cluj în deschiderea ediţiei a 8-a a Transilvania Jazz Festival 2014. Astfel, în data de 17 mai, cu începere de la ora 19.00, muzicianul din Rio Grande do Sul va urca pe scena Operei Maghiare de Stat pentru un spectacol cu note profunde de jazz și tango suprapuse peste ritmurile de milonga, salsa sau chacarera.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate, la prețuri ce variază între 40 și 79 de lei, de la casieria Operei Maghiare de Stat și de la birourile Diesel Events (P-ţa Unirii 10).

„Un spectacol oferit de Renato Borghetti și instrumentiștii săi este întotdeauna un festin muzical, motiv pentru care l-am invitat la Cluj. Cu acest concert, vrem să le deschidem clujenilor apetitul pentru muzica bună de care vor avea parte la cea de a opta ediție a Transilvania Jazz Festival și să încurajăm tinerii să participe la masterclass-urile susținute de marii muzicieni ai lumii. Evenimentele pe care le pregătim pentru festival au și rolul de a promova Clujul în Europa, astfel încât ecourile proiectului TJF să contribuie decisiv la desemnarea orașului drept Capitală Culturală Europeană în 2021”, a spus Simona Hodoș, directorul Transilvania Jazz Festival.

Cu o carieră artistică de aproape 30 de ani, Renato Borghetti a cucerit cele mai importante scene ale lumii. Considerat un maestru al acordeonului, Borghetti amestecă într-un mod impecabil diferite genuri muzicale, le reinventează și modernizează. Talentul și stilul său i-au adus recunoaşterea unor artişti de calibru, precum Stephane Grapelli, Ron Carter şi Hermeto Pascoal, cu care a împărţit scena cu mai multe ocazii, dar şi un Latin Grammy pentru albumul Gaita Ponto Com în 2005. Ultimul său disc, Andanças, are la bază concertul live susţinut la Bruxelles în 2009, fiind un rezumat al ultimilor zece ani de turnee europene, timp în care şi-a studiat în profunzime propriile rădăcini şi a descoperit noi mijloace de exprimare muzicală.

Înfiinţat în decembrie 2006, Transilvania Jazz Festival (TJF) reuneşte importanţi muzicieni de jazz ai momentului din ţară şi străinătate. Alături de muzicieni renumiţi la nivel internaţional, concertează artişti mai puţin cunoscuţi cu o voce şi un talent aparte.

Postaţi un comentariu