Lucian Nastasă-Kovacs a fost instalat în funcţia de manager al Muzeului de Artă

Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, l-a instalat, marţi, în funcţie pe noul manager al Muzeului de Artă Cluj, istoricul Lucian Nastasă-Kovacs, care a câştigat concursul pentru postul respectiv, în competiţie fiind cu fostul manager, Călin Stegerean.

În cadrul evenimentului, Vakar Istvan s-a angajat că va fi un apărător al muzeului şi un aliat al Palatului Banffy, pentru care spune că se va lupta „până la ultima posibilitate legală”, referindu-se aici la faptul că circa 70% din palat a fost retrocedat în condiţii foarte neclare, aşa cum a subliniat şi preşedintele Universităţii de Artă şi Design, Ioan Sbârciu. De asemenea, Vakar Istvan a acordat o diplomă de merit fostului director al muzeului, Călin Stegerean.

Noul manager al Muzeului de Artă, Lucian Nastasă-Kovacs, a mulţumit pentru încrederea acordată şi a subliniat importanţa culturală a instituţiei pe care o conduce, despre care a spus că este unul dintre cei patru piloni culturali ai Clujului.

„Sunt un luptător, în clipa în care mi-aţi dat o misiune, să aveţi convingerea că o duc la capăt. Ţin să vă atrag atenţia că muzeul nu este într-o stare foarte bună, avem o schemă extrem de redusă şi fără oameni nu putem face nimic. Sunt colegii mei, voi avea cu toţii o colaborare de profesionişti şi nu într-un spirit ierarhic. Avem nevoie de muzeografi. Pe de altă parte, sunt optimist că nu vom pierde Palatul Banffy. Mulţumesc colegului Călin Stegerean pentru faptul că toată această competiţie n-a privit-o ca o ofensă, ci ca o competiţie reală, importantă pentru amândoi şi pentru toţi cei de aici, pentru a mobiliza lucrurile, pentru a face din Muzeul de Artă o instituţie, unul dintre cei 4 piloni culturali puternici ai Clujului –Universitatea şi cele trei muzee: Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie”, a spus Lucian Nastasă-Kovacs.

El a subliniat faptul că toţi angajaţii muzeului trebuie să fie o echipă, să aibă încredere unii în alţii şi a amintit de misiunea pe care Muzeul de Artă o va avea anul viitor, când municipiul Clşuj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului, dar şi de misiunea pe care o are instituţia pe care o conduce în demersurile Clujului de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

Postaţi un comentariu