Jose Carreras a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică

Foto: Transilvania Reporter

Tenorul Jose Carreras a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, în semn de recunoaştere a activităţii sale artistice.

„Avem privilegiul şi onoarea de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa maestrului Jose Carreras, în semn de recunoaştere a activităţii sale artistice la nivel internaţional. Tenorul Jose Carreras este un mare om, un mare iubitor de oameni, un altruist, care poate fi luat ca un model. Toţi tinerii din lume îl vor urma, pentru că a reuşit în arta pe care o face”, a declarat, în cadrul ceremoniei, rectorul Academiei de Muzică, Vasile Jucan.

La rândul său, Jose Carreras a declarat că este onorat de titlul care i-a fost conferit.

„Este o onoare să primesc acest titlu din partea Academiei de Muzică din Cluj, una dintre cele mai active instituţii muzicale din România. Legătura mea cu România durează de mult timp şi mă bucur că muzica mea este apreciată de publicul românesc, care respectă munca mea. Muzica este vocaţia mea de când eram copil, este viaţa mea”, a afirmat Jose Carreras.

Foto: Transilvania Reporter

Foto: Transilvania Reporter

Printre alţii, la ceremonie au fost prezenţi prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop.

Tenorul Jose Carreras va susţine, duminică, de la ora 19.00, primul său concert în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă.

 

Postaţi un comentariu