Încep înscrierile pentru o nouă ediţie a atelierului de film Let’s Go Digital!

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) continuă, prin programele sale educaţionale, să pregătească noile generații de cineaști.

Aflat la a 12-a ediție, atelierul de film Let’s Go Digital! se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului.

15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de “making of” al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2014. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.

Înscrierile au loc până pe 16 mai 2014.

Atelierul de film Let’s Go Digital! a avut loc pentru prima oară în iunie 2005 în cadrul Festivalului de Film Transilvania. După succesul primei ediţii au urmat încă 10 ediții, desfăşurate atât în timpul TIFF, la Cluj şi Sibiu, precum şi independent de festival, în cartierul Rahova din Bucureşti, în februarie 2007, şi în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, în decembrie 2007.

Ediţia a 12-a a Let’s Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 30 mai și 8 iunie 2014.

Postaţi un comentariu