Ideile pentru noi forme de comunicare în Cluj Napoca recompensate cu premii generoase

Termenul limită de trimitere a proiectelor pentru Concurs de idei - sistem de comunicare integrat în Cluj-Napoca este data de 22.11/Foto: Dan Bodea

Asociaţia “Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană” a lansat miercuri concursul de idei pentru realizarea unui sistem de comunicare integrat în Cluj-Napoca. Concursul le propune clujenilor să vină cu ideea unor platforme de comunicare, sau chiar o infrastructură prin care instituţiile să comunice mult mai eficient cu cetăţenii. Iniţiativa a avut ca punct de plecare competiţia Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană care implică reevaluarea inclusiv a felului în care se prezintă intrările în oraş şi comunicarea oraşului cu cetăţenii. “Noi trebuie să ne pregătim realmente oraşul pentru 2015, pentru 2021, când va trebui să comunicăm intensiv şi de aceea este necesar acest pas” a precizat Florin Moroşanu, Directorul executiv al Asociaţiei Capitală Culturală Europeană.

Idei, posibile soluţii

“După părerea mea este un concurs fără precedent în acest moment cu un grad foarte mare de noutate. Este un concurs de idei asociat cu un concurs de design care se referă după cum o spune şi titlul, la comunicare. El a avut ca punct de pornire intrările oraşului, însă acest punct a fost aprofundat. Concursul îşi propune trei paliere de abordare: primul este acest sistem de comunicare al mesajelor pe care le primeşte cineva care pătrunde sau părăseşte spaţiul Clujului, al doilea palier este cel al comunicării dintre instituţiile clujene şi cetăţeni, iar al treilea palier este cel al comunicării în cadrul microcomunităţilor, respectiv în cartiere, sau unde există anumite noduri locale”, a precizat Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. Concursul este deschis şi persoanelor care nu au o calificare profesională, dar care propun un proiect care să respecte regulile concursului. “Cuvântul cheie este comunicarea. Încercăm să ne apropiem de ideea de a avea un oraş de cetăţeni activi care îşi asumă procesele sociale şi practic îi împuternicim. Nu ştim dacă proiectul va rezulta în nişte panouri sau în nişte holograme pe cer, dar vreau să văd aplicanţii noştri care vin cu idei despre cum se poate comunica în oraş. Ne interesează ideea ca cetăţeanul să îşi prezinte ideea în spaţiul fizic”, a spus Szakáts István, membru în Asociaţia “Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”.

Premii în valoare de 25.000 Ron

Premiul întâi al concursului constă în 10.000 RON, premiul al doilea 7000 RON, premiul al treilea 5000 RON și trei mențiuni a câte 1000 RON fiecare. Din componenţa juriului vor face parte Radu Munteanu, în calitate de președinte, Ioan Sbârciu, Ionel Vitoc, Mihaela Ioana Agachi, Romulus Zamfir, Șerban Țigănaș şi Tompa Gábor, iar termenul limită de trimitere a proiectelor este data de 22.11.2013. La sfârşitul acestei perioade specialiştii vor evalua ideile şi vor stabili câştigătorii. “Noi vom face o recomandare către Consiliul Local prin care Asociaţia, în baza jurizării efectuatate declară un anumit câştigător pentru concursul de idei. Din acel moment Consiliul Local hotărăşte dacă preia recomandarea sau nu”, a spus Florin Moroşanu, Directorul executiv al Asociaţiei Capitală Culturală Europeană. Regulamentul concursului poate fi consultat pe adresa http://www.clujnapoca2021.ro/.

Distribuie:

Postaţi un comentariu