FOTO Opera Română din Cluj a ridicat cortina pentru stagiunea 2016-2017

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Stagiunea 2016-2017 a Operei Naționale Române din Cluj a debutat sâmbătă, 3 septembrie, cu un concert de gală organizat în Piața Avram Iancu, în cadrul unui eveniment dedicat publicului dornic să simtă pulsul celor mai cunoscute arii clasice pe o scenă neconvențională și să se familiarizeze cu premierele pe care Opera Română le pregătește pentru noua stagiune.

Gala lirică a celebrat debutul celui de-al 97-lea an din istoria primei opere înființată în țară, fiind un eveniment de tradiție sub deja celebra egidă „Opera Aperta”. Protagoniștii serii au fost artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și invitați speciali ai acesteia, aflați sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Astfel, Piața Avram Iancu a fost străbătută de arii ale compozitorilor Giuseppe Verdi, Richard Wagner, Frederick Loewe, P. I. Ceaikovski, Giacomo Puccini, Gioachino Rossini, Franz Lehár, Johann Strauss-fiul, Vicenzo Bellini, G. Donizetti, Mikis Theodorakis, Cornel Trăilescu, Laurențiu Profeta și Florin Comișel. Au participat soliștii Lucia Bulucz, Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Cristina Oltean (invitată), Irina Săndulescu Bălan, Oana Trîmbițaș, Diana Țugui, Iulia Merca, Liliana Neciu, Marius Vlad Budoiu, Tudor Demeter, Hector Lopez, Sorin Lupu, Cristian Mogoșan, Gelu Moldovan, Florin Pop, Florin Estefan, Fülöp Martin, Varga Janos, Bogdan Nistor, Cristian Hodrea și Simonfi Sandor, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale din Cluj. Regia artistică a fost semnată de Ina Hudea iar scenografia de Valentin Codoiu. Spectacolul a fost organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Transilvania.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Evenimentul La Operă a dat tonul debutului de Stagiune 2016-2017, care aduce totodată în lumina reflectoarelor Regalul de Operă dedicat și desfășurat în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, pus în scenă pe data de 23 septembrie, urmat de premiera „La Traviata” care va deschide în mod oficial noua stagiune lirică a Operei Naționale Române din Cluj, pe data de 1 octombrie 2016.

Citiți și:

Bilanțul Operei din Cluj în stagiunea 2015-2016: Experimente reușite, riscuri asumate și 70% mai mulți spectatori

1 Comentariu

  1. gabi spune:

    manelele si manelisti trebuiesc desfintati,acest tip de mieunat nu ne reprezinta pe noi.

Postaţi un comentariu