FOTO Final de stagiune: Opera „La Traviata”, aplaudată de mii de spectatori în Piața Unirii din Cluj

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a pășit sâmbătă seara, din nou, pe scena neconvențională din Piața Unirii pentru a oferi publicului primul dintre cele două spectacole care marchează încheierea stagiunii lirice 2016-2017.

Astfel,  „La Traviata” de Giuseppe Verdi, regizat de Nadine Duffaut, care a deschis stagiunea lirică 2016-2017 a Operei din Cluj, a fascinat în jur de 5000 de spectatori prezenți sâmbătă seara în Piața Unirii.

Capodopera verdiană, considerată a fi una dintre cele mai importante creații lirice ale tuturor timpurilor ținând în ultimul secol capetele de afiș ale operelor din întreaga lume, a cunoscut la Cluj o montare inedită a regizoarei Nadine Duffaut și a echipei sale artistice, venită din Franța în mod special pentru acest proiect care a deschis Stagiunea teatrului liric clujean, pe data de 1 noiembrie 2016.

Foto: Dan Bodea

Citiți și:

„Traviata” și „Zorba” pentru toți: Opera din Cluj încheie stagiunea cu două spectacole în aer liber

Spectacolul s-a bucurat de prezența invitatului special, tenorul  Ștefan Pop, unul dintre cei mai apreciați soliști lirici ai momentului. Un artist de excepție, câștigător al numeroase competiții naționale și internaționale, Ștefan Pop a debutat pe scena mondială în rolul celebrului Alfredo Germont, într-o montare a operei ”La Traviata”, semnată de Franco Zeffirelli, pe scena Teatro dell’Opera di Roma, în anul 2009, debut susținut la scurt timp și pe scena Operei Naționale a Greciei, unde a fost admirat în egală măsură.  Același rol l-a adus, în premieră națională, pe scena neconvențională a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului ”Opera Aperta”.

Foto: Dan Bodea

Distribuția completă a spectacolului ”La Traviata” a fost compusă din artiștii Diana Țugui (Violetta Valéry), Ștefan Pop (invitat special în rolul lui Alfredo Germont), Florin Estefan (Giorgio Germont), Viktória Cormoș (invitată – Flora Bervoix), Oana Trîmbițaș, Eusebiu Huțan, Cristian Hodrea, Bogdan Nistor, Petru Burcă, Andrei Șofron, Varga Janos, Alina Simona Nistor, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, aflată sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea,  Corul și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Regia artistică poartă semnătura regizoarei Nadine Duffaut, decorurile sunt realizate de Emmanuele Favre, Gérard Audier a realizat costumele, iar coregrafia îi aparține lui Dan Haja.

Seara de 2 iulie 2017 va aduce un alt spectacol în Piața Unirii, de data aceasta de balet, respectiv ”Zorba”, pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia inconfundabilă a artistului Lorca Massine.  Spectacolul este programat la ora 21.30.

Postaţi un comentariu