FOTO Electric Castle 2016, Ziua 1: Sigur Rós, distracție și vizita Ministrului Culturii

Foto: Dan Bodea

Ziua 1 la Electric Castle nu a fost lipsită de ploaie, însă nimic nu a stat în calea distracției miilor de participanți veniți la festival. Cel mai așteptat concert al serii a fost cu siguranță cel al islandezilor de la Sigur Rós, pe scena principală. În timpul zilei, pe scenele festivalului au mai făcut atmosferă, printre alții Grimus, Babylon Circus, Macanache sau Vlad Dobrescu DJ Set.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Muzica islandezilor se situează într-o zonă mistică, fiind în același timp și exuberantă și spirituală, emoțională și eterică. Fiecare album produs din 1995 încoace a fost primit cu critici excelente, chiar și sub surpriza descoperirii că muzicienii au inventat propria limba pentru a se exprima în unele din cântecele lor, cele mai multe dintre ele neavând nici măcar un titlu. Regizorii de film au fost printre primii inspirați de muzica lor, care figurează pe coloana sonoră a peste zece filme și seriale, membrii Sigur Ros apărând în rol de muzicieni într-un episod al «Game of Thrones»”, precizau organizatorii Electric Castle în comunicatul de presă transmis în urmă cu câteva luni când anunțau lineup-ul ediției a patra.

Tot joi, în prima zi de Electric Castle, a fost prezentă la Bonțida și Corina Șuteu, Ministrul Culturii. Aceasta a vizitat o parte din suprafața festivalului și a oferit declarații de presă cu referire la campania de donații „Brâncuși e al meu” care vizează achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși, Cumințenia Pământului. Citiți mai multe despre prezența Corinei Șuteu la Electric Castle în articolul de mai jos:

Ministrul Culturii, Corina Șuteu/„Electric Castle îmbină perfect ceva ce România a visat întotdeauna să aibă: patrimoniu și cultură alternativă”

În cele patru zile de Electric Castle, organizatorii așteaptă peste 100.000 de participanți.

„Anul acesta putem spune că ne-am reinventat pentru că avem o suprafață aproape dublă pe care festivalul se desfășoară. Numărul celor care au lucrat la organizare este și el aproape dublu, fiind vorba de peste 350 de oameni. De asemenea, pentru cei care vin aici, Electric Castle poate fi un prilej de descoperiri musicale. Ei pot să asculte aici artiști pe care poate nu îi știau, dar pe care sigur îi vor avea în playlist începând de luni. Avem o campanie denumită Unofficial Parteners prin care firmele care vor da luni liber angajaților devin parteneri neoficiali ai noștri. Adică ei nu apar pe afișe, dar vor fi iubiți și vor crește moralul fără să mărească salariul, pentru că lunea de după Electric Castle e mai bine să fie liber. În timpul zilei, participanții pot urca cu un balon cu aer cald, pot găsi zone răcoroase în care să asculte muzică de pe vinil, pot face sărituri pe o pernă gigantică cu aer sau pot experimenta labirintul nostru. Sunt o mulțime de activități pentru toată lumea”, a declarat Andrei Aroneț în cursul serii de joi.

Ziua 2 la Electric Castle se anunță una interesantă din punct de vedere al lineup-ului. Vor urca pe scena principală De Staat (18:00 – 19:05),  Dilated Peoples (19:35 – 20:35),  Enter Shikari (21:05 – 22:30), Paul Kalkbrenner (23:00 – 00:30) și Rusko (00:40 – 02:10).

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu