Formare gratuită în cinematografie cu EducaTIFF

Programul următoarelor zile la EducaTIFF are numai vești bune, atât pentru tineri, cât și pentru profesorii din școlile clujene.

Astfel, pe lângă filme, sfârșitul de săptămână este prilejul unor întâlniri cu invitați, atât din România cât și din străinătate. Regizorul Alexander Nanau va fi prezent joi, 4 iunie, la proiecția documentarului său Toto și surorile lui, de la ora 13.00, la Cinema Florin Piersic, iar după film, doritorii sunt invitați la Muzeul de Artă, unde la ora 15.00 Alexander Nanau va vorbi despre genul documentar, despre cum a prins viață pe ecran emoționanta poveste a lui Toto și despre rolul copiilor în filme.

Profesorii și adulții au și ei locuri rezervate în „sala de clasă” a EducaTIFF. Toți cei interesați de „Importanța educației media și cinematografice” pot discuta cu Julie Ova, director executiv al Departamentului de Audiență din cadrul Norwegian Film Institute. Ea va fi prezentă joi, 4 iunie, la ora 14.00, la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB.

EducaTIFF urmărește să îi apropie pe tineri de lumea filmului, văzut ca o creație artistică și nu doar produs de consum. Pentru ca această schimbare să se producă la nivel instituțional, Elisabeth Aalmo (Norvegia) va susține vineri, 5 iunie, la ora 13.00, o „Lecție de artă și  cultură în educație”, la Muzeul de Artă. Sunt invitați învățători și profesori din Cluj care vor să găsească noi soluții, aplicabile în școala românească, de a preda lecții interactive și de a folosi filmele în dezvoltarea academică și personală a elevilor. Elisabeth Aalmo este coordonatorul departamentului de film din cadrul proiectului norvegian „The Cultural Rucksack”, având experiență directă în implementarea unor asemenea inițiative.

În week-end, la EducaTIFF se întorc Atelierele de film. Clujenii Kassay Réka și Makkai Bence îi vor învăța pe copiii între 7 și 14 ani cum se realizează un film de animație; tinerii vor avea ocazia să creeze de la zero propriul lor scurt-metraj, cu povestea și personajele pe care și le vor imagina. Ateliere au loc, de asemenea, la Muzeul de Artă, în 6 și 7 iunie, între orele 10.00 și 14.00.

Accesul la filme se face pe baza unui bilet cu preț redus (8 lei) în timp ce intrarea la evenimentele speciale precum conferințe, ateliere sau lecții deschise este liberă.

Postaţi un comentariu