Festivalul SoNoRo se întoarce la Cluj cu trei concerte

Festivalul Internațional de Muzică de Camera SoNoRo se întoarce în Cluj la cea de-a XI-a ediție, pentru trei concerte desfășurate în perioada 11-13 noiembrie. Concertele vor avea loc la Banca Națională a României, Biserica Reformată Calvină și la Universitatea Babeș-Bolyai.

Cea de-a XI-a ediție a festivalului, intitulată „La Muse et le Poète”, invocă inspirația și poezia pe care arta o aduce în viața noastră. În București publicul a avut ocazia să asiste la o îmbinare a artelor: muzica cu poezia, arta plastică cu literatura, moda cu video art și a fost invitat să devină inspirație artiștilor și să-și aleagă compozitorul preferat pentru concertul final de la Sala Radio. Potrivit comunicatului transmis presei, acest dialog cu publicul va continua și în Cluj-Napoca în cadrul unui Salon Muzical, ce va avea loc pe 11 noiembrie la Banca Națională a României. Salonul va prilejui un dialog cu artiștii Erik Schumann și Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici și Liisa Randalu (violă) și Marcin Sieniawski (violoncel). Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johan Halvorsen și Frank Bridge.

Sâmbătă, pe 12 noiembrie, lucrări de Franz Liszt, Anton Bruckener și Johannes Brahms vor răsuna la Biserica Reformată Calvină. Programul muzical al concertului Angelus, conceput în jurul lucrării Angelus. Rugăciune pentru îngerii păzitori pentru cvintet de coarde, de Franz Liszt, va oferi publicului prilej de reculegere și contemplație.

Duminică, 13 noiembrie, La Muse et le Poète, concertul cu care a început Festivalul SoNoRo în București și care dă și titlul acestei ediții, va încheia seria de concerte din Cluj-Napoca. În centrul programului stă lucrarea La Muse et le Poète pentru trio cu pian, de Camille Saint-Saëns, susținută de Cvartet cu pian nr.1 in do minor, op. 15, de Gabriel Fauré (1845 -1924), La Creation du Monde, op. 81a, pentru cvintet cu pian, de Darius Milhaud (1892 -1974) și Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu, într-un aranjament inedit pentru cvartet cu pian.

Festivalul SoNoRo se va încheia pe 14 noiembrie cu un ultim concert la Sinagoga din Bistrița.

Program:

OUR MUSES / SALON
Vineri, 11 noiembrie 2016 / Banca Națională a României, Sucursala Cluj-Napoca/ 19.00

Întâlnire cu artiştii, întrebări şi răspunsuri
Lucrări de: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven Johan , Halvorsen, Frank Bridge

Erik Schumann, vioară
Alissa Margulis, vioară
Răzvan Popovici, violă
Liisa Randalu, violă
Marcin Sieniawski, violoncel

ANGELUS
Sâmbătă, 12 noiembrie 2016 / Biserica Reformată Calvină/ 19:00

Franz Liszt (1811-1886) – Angelus. Rugăciune pentru îngerii păzitori pentru cvintet de coarde
Anton Bruckner (1824-1896) – Adagio pentru cvintet de coarde în fa major, WAB 112
Johannes Brahms (1833 – 1897) – Sextet de coarde nr.2 in sol major, op. 36.

Alisa Margulis, vioară
Erik Schumann, vioară
Răzvan Popovici, violă
Liisa Randalu, violă
Marcin Sieniawski, violoncel

LA MUSE ET LE POÈTE
Duminică, 13 noiembrie 2016 / Universitatea Babeș-Bolyai/19:00

Camille Saint-Saëns (1835-1921) – La Muse et le Poète pentru trio cu pian
Gabriel Fauré (1845 -1924) – Cvartet cu pian nr.1 in do minor, op. 15
Darius Milhaud (1892 -1974) – La Creation du Monde pentru cvintet cu pian, op. 81a
George Enescu (1881 – 1955) – Rapsodia Română nr. 1

Diana Ketler, pian
Alissa Margulis, vioară
Erik Schumann, vioară
Răzvan Popovici, violă
Liisa Randalu, violă
Justus Grimm, violoncel
Marcin Sieniawski, violoncel

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (11 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (10 ani), SoNoRo On Tour (9 ani), SoNoRo Arezzo (6 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (4 ani), și SoNoRo Sofia (3 ani). SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

Postaţi un comentariu