Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj revine cu a opta ediție: Filme, spectacole de teatru și o secțiune…exotică

A opta ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj va avea loc în perioada 21-30 octombrie și continuă direcția inițiată anul trecut aducând în fața publicului diferite forme ale comediei, atât pe marile ecrane, cât și pe scenă, în cadrul unor spectacole de teatru în premieră la Cluj. Un element nou anul acesta va fi secțiunea „Comedy Exotic”: o selecție de filme din zone cinematografice rar accesibile publicului din România.

Potrivit organizatorilor, în condițiile în care 99% din proiecțiile uzuale din cinematografele românești sunt blockbustere de Hollywood, Comedy Cluj va sparge acest șablon prin proiecția unor filme realizate în Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

„Comedy Exotic este o experiență cinematografică nouă pe care o oferim publicului, odată cu provocarea de a descoperi filme la care nu am avea acces în mod normal, din țări pe care cu greu am putea ajunge să le vizităm! Cu siguranță ne vom distra văzând cum subiecte comune ale filmelor de comedie sunt tratate în mod surprinzător atunci când filmul este din Asia sau America de Sud. Avem și ocazia să descoperim tradiții complet noi, dar și sisteme închise cum este cel al Coreei de Nord”, spune, conform comunicatului transmis presei, Bogdan Beșliu, directorul artistic al festivalului, care a selectat filmele din noua secțiune.

Din Kazahstan vine filmul „16KYZ”: o aventură romantică pornită de la promisiunea unei nunți, prin care vom descoperi și una din cele mai vechi tradiții ale acestei țări. În Peru, relațiile interumane dintr-un mic grup de prieteni sunt atent analizate și stârnesc hohote de râs în „¡Asu Mare 2!”.

„Cash Flow 2”, un film din Liban, urmărește un personaj bogat și de mare succes în aventurile provocate de un inamic ce ar vrea să îi ia locul în societate și stilul de viață. O poveste de dragoste din

Taiwan nu este niciodată simplă, mai ales când personajele principale sunt atât de complexe pe cât le prezintă producția „Întâlnire dublă”. Nici măcar atunci când povestea e plină de acțiune și umor ca în „Ură, crimă și iubire”, lucrurile nu sunt mai clare în mica insulă din estul Chinei.

În „Cecul”, vom fi invitați în casa unei familii din Panama pentru o porție sănătoasă de râs, provocată de o menajeră care intră, încet-încet, în cele mai aprinse probleme ale familiei! Guatemala, cu exotismul ei sud-american, este un teren perfect de distracție în „Partida de vânătoare”, iar Paraguayul oferă publicului o viziune intimă, dar cu o doză sănătoasă de umor, a vieții în „La Chiperita”. Noi metode de supraviețuire în „Insula” pot să ducă la izbucnirea unei conflagrații de mare anvergură în Maroc, iar în „Iartă-mă, Laura!” și „Suflet”, poveștile de dragoste din Chile se împletesc cu aventuri pline de umor. Dintr-o țară care ne-a obișnuit doar să apară în cele mai serioase știri de la TV, Coreea de Nord, vine comedia „Kim vrea să zboare”. Nu este vorba însă despre liderul suprem, ci despre visul unei simple muncitoare din sistemul închis al țării, care are succes într-un domeniu neașteptat: acrobații la trapez!

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca în perioada 21-30 octombrie 2016 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană.

Postaţi un comentariu