Festivalul Electric Castle confirmă primii 18 artişti şi pune în vânzare biletele pentru ediţia din 2015

The Cat Empire

Peste 150 de artişti vor fi prezenţi pe cele şase scene ale viitoarei ediţii a Festivalului Electric Castle, programată în perioada 23-25 iunie 2015.

Odată  cu anunțarea primilor artiști confirmați pentru cea de-a treia ediție, organizatorii deschid și vânzarea biletelor și abonamentelor. Începând de astăzi, 30 octombrie, și până în 18 decembrie, preţul abonamentelor este de 179 de lei. Pentru abonamentele cu camping pretul în perioada de early bird este de 238 de lei. Pentru ediția a treia organizatorii  au modificat regulamentul de achiziție a biletelor de camping, acestea vor putea fi obținute doar până în data de 25 mai 2015.

Australia deschide lista primilor invitați confirmați pentru 2015. The Cat Empire și-au sărbătorit, anul trecut, show-ul cu numărul 1000 în fața a câtorva sute de mii de spetactori din Melbourne. Trupa are un album proaspăt ce va fi prezentat și la Bonțida, aceeași combinație de jazz, ska, reggae, funk, latin, gypsy, cuban care i-a făcut cunoscuți în întreaga lume  în cei 15 ani  de când concertează.

EC 2015 îi prezintă, pentru prima dată în România, pe  Roni Size Reprazent,   una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii. Formația se va afla în perioada de promovare a noului lor album “Size Matters”, iar EC este  cel  de-al doilea festival, după Glastonbury, confirmat pentru turneu.

Seria premierelor continuă cu SIRIUSMODESELEKTOR. Este un proiect cu totul nou, având, însă, în componență   artiști deja consacrați, iar spectatorii  EC 2015 vor fi printre primii din lume care vor putea cântări succesul acestei  formule.

Unul dintre  cele mai importante nume de la Hospital Records, High Contrast (Link Barret) vine pentru prima oară în Transilvania. Tot din scena drum&bass, EC2015 îi confirmă pe DUB PHIZIX, cei care de peste 20 de ani domină această zonă prin numeroasele colaborări și producții. Alături de DUB PHIZIX, cu aceeași greutate, MC-ul STRATEGY din Manchester văzut ca unul dintre punctele de reper din cultura hip-hop engleză, recunoscut de legende precum Wu-Tang Clan și Busta Rhymes. Fanii stilului îl vor asculta la EC2015 şi pe BENNY PAGE, un producător cu o ascensiune foarte rapidă în vârfurile drum&bass-ului.

Asian Dub Fundation

Asian Dub Fundation

ASIAN DUB  FUNDATION este o propunere care cu siguranță va stârni interes. Este una dintre cele mai cunoscute trupe de pe scena dub, fondată în urmă cu 12 ani la Londra. Pe lângă stilul electronic distinct care combină rap core, indo-dub,   dancehall, raggae-jungle,   sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk,  showurile lor surprind mereu prin mesajele sociale pe care le  transmit.

Încă o premieră pentru România este  Jan Blomqvist în formula LIVE! Este greu de definit sound-ul pe care Jan îl propune, un amestec între Radiohead, Muse, Bodi Bill, Stephan Bodzin și James Holden, un mix între electro-pop melancolic și euforicul minimal techno. Din aceeași scenă berlineză vine și VADIM, un prolific DJ și producător independent născut în Rusia, Muzica sa combină hip-hop, soul, reggae și genul electronic. El  va mixa alături de MC-ul Yarah Br.

Berlinul este  scena pe care a confirmat și COSMIN  TRG, pe numele  său din acte Cosmin Nicolae.  Este un producător foarte  inovativ, aflat în prezent într-o perioadă  creativă în care îmbină sunete techno cu shuffling drums, synth-uri ciudate, peste  care  adaugă voci și influențe din clasicismul din Chicago sau Detroit.

EC2015 va  însemna și regăsirea pe scenă a unor artiști “de casă”. Nicio ediție fără Dub Pistols! Anul trecut au  declarat că, deși au fost la aproape toate festivalurile din Europa,   Electric  Castle, datorită atmosferei și publiculu  de  la castel, este  de departe, preferatul lor. Tot o revenire în festival, SOOMT T, una dintre cele mai bune MC-ițe din Europa, va performa împreună cu J STAR.

DC BREAKS, cei care în 2009 “smulgeau” tocmai de la Pete Tong declarația de „my favorite Drum & Bass tunes of the year” pentru hit-ul “Pickett Line”, vin la Electric Castle cu un nou album. Din zona de club music, EC2015 propune D/R/U/G/S ce vor veni cu un twist organic, excentric, parte dintr-o poveste a renașterii muzicii house ambientale. EVIL NINE vor încânta și ei anul acesta cu ritmurile lor garage.

Radikal Guru aka Mateusz Miller este producător și Dj, născut în nordul Poloniei, zonă bine cunoscută pentru fuziunea reggae– dub step și sunetul unic influențat de pionierii dub’ului cum ar fi King Tubby, Lee Scratch  Perry sau Scientist.

Primele propuneri pe afișul EC2015 se încheie cu VAKULA, DJ și producător născut în Konotop- Ukraina, care se face remarcat global odată cu rezidența în binecunoscutul club Moscovit Propaganda, și ELIPHINO,  (Tom Wrankmore),   cu ale sale DJ seturi eclectice, încorporând sound-urile cele mai atragatoare din hip-hop, garage, house, r`n`b, dancehall şi jungle.

Bilete pentru  Electric Castle Festival se găsesc pe electriccastle.ro, mobile app-ul Electric Castle (iOS & Android),   eventim.ro, rețeaua Eventim (Domo, Germanos, Orange, Vodafone, Cărturești) și locațiile partenere Electric Castle.

Postaţi un comentariu